Pixsell
Pixsell

Analiza Deana Klafurića: "Osijeku je odlična i odgovorna igra u fazi obrane donijela pobjedu"

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 29.08.22. | 19:00

Germanijakov stručni analitičar Dean Klafurić analizirao je utakmice 7. kola HNL-a

Sedmo kolo HNL-a obilježile su gostujuće pobjede Dinama i Slaven Belupa, kojima su se Plavi iz Zagreba i Koprivnice učvrstili na početna dva mjesta ljestvice, ali i dva otkaza, Samira Toplaka na klupi Gorice te Nenada Bjelice na klupi Osijeka.

Gorica - Istra 1961 0:2

Domaćini nisu mogli nadomjestiti energetski pad

U prvom poluvremenu Gorica je stvorila šanse poglavito preko raspoloživog Fruka. Većina je bila ulascima na njegovu desnu nogu, što nakon udaraca, a što nakon asistencija. Istra nije bila opasna. Bakrar je bio odsječen jer se Gorica nametnula u posjedu pa borbenošću te visokim ritmom limitirali su igru Istre.



Gorica je, kao i u prijašnjim utakmicama, pala energetski što ne uspijeva nadomjestiti zamjenama, odnosno ulascima igrača s klupe iako su se još početkom drugog poluvremena nastavile prijetnje preko Fruka. Kao posljedica toga Istra je sve više dolazila do opasnih situacija iz kojih je zabila pobjedničke golove te kreirala nekoliko opasnih napada. Konstantnost igre Istre donijelo im je tu pobjedu iako su se mučili u prvom poluvremenu.

Lokomotiva - Slaven Belupo 0:1

Poznate izmjene Slavena donijele im trijumf

Za ovu utakmicu ponovno je Slaven Belupo adaptirao svoj sustav. Marina i Caimacov su kao dva vezna igrača igrala usko ispred Jambora i na taj način je Belupo branio od Lokse njihovu sredinu i paseve u međulinijski prostor. Igrali su u niskom bloku i u prvom poluvremenu su bili prema naprijed bezopasni, ali su se dobro branili. Slično se nastavilo i u nastavku, ali Lokomotiva i dalje nije stvarala prilike iako je dominirala u posjedu.


Slaven je svojim poznatim izmjenama na krilima dobio na probojnosti i ideji igre prema naprijed. Ti igrači s klupe su zaslužni za gol, predvođeni Žuljevićem ali svakako je velik posao napravio Krstanović pritiskom na vratara i kasnijim duplim pasom sa Žuljevićem.

Različitost u odnosu na prvo poluvrijeme je i što je Slaven Belupo često iz srednjeg bloka izlazio u visoki presing na Loksinu zadnju liniju i tako su uostalom zabili gol.

Rijeka - Varaždin 1:2

Varaždin iskoristio mentalnu situaciju kod Rijeke

Pred ovu utakmicu bio je vrlo loš psihološki moment Rijeke ali i vrlo teška situacija Varaždina u smislu izostanaka igrača. Varaždin je unatoč tome igrao isto kao i većinu svojih utakmica u ovom prvenstvu. Imaju svoj sustav te su iskoristili tu mentalnu situaciju i prednost koju su imali u odnosu na Rijeku.



Naime, upravo u ovoj utakmici je kulminirao težak psihološki trenutka u kojem se Rijeka nalazi.

Rijeka je zaprijetila iz dva kornera i to je bilo sve do vodećeg gola Djouahre. Nakon toga Varaždin je uzeo inicijativu, stvarao šanse i dolazi do pobjede. Gosti su do svojih napada dolazili svojim prepoznatljivim stilom; okomitim pasevima i napadom dubine.

Šibenik - Dinamo 1:2

Dinamo rutinski uz rotacije momčadi

Bila je ovo rutinska pobjeda Dinama. Domaćin je bio opet čvrst i organiziran defenzivno i svakako je otežao Dinamu put do bodova. Tim prije što uz tu čvrstinu defenzive znaju biti opasni i u svakoj utakmici dočekaju minimalno dvije šanse za gol što su pokazali i u ovom dvoboju. Unatoč problemima s terenom i dobroj defanzivnoj igri domaćina, apsolutna dominacija Dinama kroz cijelu utakmicu.



U ovoj utakmici Dinamo je rotacijom uspio odmoriti igrače ali nažalost dogodila se teška ozljeda Šutala za kojeg se nadam da će se što prije oporaviti.

Osijek - Hajduk 2:1

Odlična i odgovorna igra Osijeka u obrani

Zapravo ovo bi se moglo nazvati Kleinheisler protiv Hajduka. Sve je, od golova do šansi kreirao veznjak Osijeka. Uz njega, prednost domaćina bila je, za razliku od prethodnih utakmica u ovom prvenstvu, odlična i odgovorna igra u fazi obrane. U defenzivnom niskom bloku, limitirali su igru Hajduka u zadnjoj trećini te otežali stvaranje prilika. Hajduk nije imao dovoljno ideje i kreativnosti u zonama središnjice i završnice da probije gustoću formacije Osijeka i njihovu dobru defanzivnu organizaciju.

Hajduk je prijetio kako je utakmica odmicala, ali Osijek je uspio do kraja dvoboja obraniti stečeno vodstvo.

HNL, 7. kolo

Petak, 26. kolovoza

Gorica – Istra 1961, 0:2

Subota, 27. kolovoza

Lokomotiva - Slaven Belupo 0:1

Rijeka - Varaždin, 1:2

Nedjelja, 28. kolovoza

Šibenik – Dinamo 1:2

Osijek – Hajduk 2:1

HNL, 8.kolo

Petak, 2.rujna

Dinamo – Rijeka 20.00

Subota, 3. rujna

Varaždin – Gorica 18.55

Osijek – Šibenik 21.05

Nedjelja, 4. rujna

Istra 1961 – Lokomotiva 18.55

Hajduk – Slaven Belupo 21.05

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igrajte odgovorno 18+


Tagovi

NK ŠibenikGNK DinamoHajdukOsijekSlaven BelupoHNK RijekaNK VaraždinIstra 1961Lokomotiva ZagrebTaktička analizaDean Klafurić

Ostale Vijesti