Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Varaždin produbio krizu Riječana: Teklić i Kolarić režirali veliki preokret

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 27.08.22. | 23:03

Rijeka tavori na dnu prvenstvene ljestvice

Okršaj Rijeke i Varaždina na Rujevici je bio idealna pilula za spavanje u prvih 45 minuta. Bez previše žustrine i tempa te prilika. No onda se utakmica rasplamsala u drugom dijelu, crveni karton Pavlovića je izokrenuo utakmicu naglavačke i Varaždinci se vraćaju kući pobjedom 2:1.

Poraz za Rijeku znači produbljenje krize i tavorenje na dnu prvog razreda domaćeg nogometa. Tko bi rekao da ćemo gledati ovakav scenarij nakon šest odigranih kola…

Riječani su, doduše, pokušavali kombinatorikom stići do nekakvih prilika u prvom dijelu. U početnih 11 su se našli i Grgić i Halilović, no Teklić i društvo su stigli u goste nadigravati se.

U desetoj minuti smo vidjeli prvu priliku kada je Ampem pucao glavom preko gola. Sedam minuta kasnije je Grgić probio bok, a ispred Vučkića je očistio Stolnik.

Varaždinci su se javili u 31. minuti kada je Šegin udarac nakon kombinacije Kolarića i Vugrinca pogodio vanjski dio mreže.

U 41. je Pavlović snažno tukao glavom, ali neprecizno.

I onda je u drugom dijelu izašla neka borbenija Rijeka i u 47. naplatila bolju igru. Vučkić je primirio loptu i oodložio ju za Djouahru koji postiže prvijenac za Rijeku.

Gol je razbudio i Varaždince. U 56. su Urata i Posavec fino kombinirali, Šego je petom pronašao Brodića čiji mlaki udarac brani Labrović.

I onda je u 71. minuti utakmica dobila neočekivani twist. Brodić je pucao s 12 metara, a Pavlović igrao rukom. Čuljak je nakon konzultacije s VAR-om pokazao na bijelu točku, a Pavlovića poslao na tuširanje zbog drugog žutog kartona.

Sigurni realizator bio je Teklić.

No nije tu bio kraj patnjama Rijeke. Kolarić je u 87. minuti odigrao dupli pas s Teklićem, a onda se sjurio prema vratima Labrovića, gurnuo kroz noge Krešiću i onda mekano naciljao drugi kut za 2:1.

Do kraja utakmice je Perić još zabio pogodak nakon sjajnog asista Banovca, ali VAR mu je poništio gol zbog zaleđa. (pz)

Rijeka – Varaždin 1:2

Stadion: Rujevica. Gledatelja: 3,800.

Sudac: Ante Čuljak (Zagreb); pomoćnici: Jerko Crnčić (Vrbovec ) i Vedran Đurak (Sv. Ivan Zelina); VAR: Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina); AVAR: Ivan Mihalj (Velika Gorica).

Strijelci: 1:0 Djouahra (47., Vučkić), 1:1 Teklić (87., pen.), 1:2 Kolarić (87.)

Žuti kartoni: Vrančić, Bušnja, Selahi, Juršić (Rijeka), Teklić, Banovec (Varaždin).

Crveni karton: Pavlović.

Rijeka (4-2-3-1): Labrović - Grgić (od 80. Smolčić), Krešić, Pavlović, Jurišić - Selahi, Vrančić (od 77. Hodža) - Ampem, Halilović (od 64. Bušnja), Djouahra (od 64. Obregon) - Vučkić (od 77. Galešić).

Varaždin (4-3-3): Zelenika - Kolarić, Jelenić (od 62. Škaričić), Stolnik, Brekalo (od 55. Urata) - Belcar, Peco (od 62. Banovec), Teklić - Vugrinec (od 55. Posavec), Brodić (od 90.+2. Perić), Šego.

HNL, 7. kolo

Petak, 26. kolovoza

Gorica – Istra 1961, 0:2

Subota, 27. kolovoza

Lokomotiva - Slaven Belupo 0:1

Rijeka - Varaždin, 1:2

Nedjelja, 28. kolovoza

Šibenik – Dinamo, 18.30

Osijek – Hajduk, 21.05

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igrajte odgovorno 18+


Tagovi

HNLHNK RijekaNK Varaždin

Ostale Vijesti