Marius Becker
Marius Becker

Germanijak doznaje: Gorica ekspresno našla zamjenu za Toplaka, na klupu stiže bivši makedonski izbornik

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 27.08.22. | 12:13

Angelovski je bio glavni protukandidat Samiru Toplaku prije šest mjeseci pa je odluka da Gorica za trenera stavi bivšeg izbornika Makedonije zapravo logična

Samir Toplak nije dugo trajao na klupi Gorice. Cinik bi rekao, tek kada je Toplak došao s klubom u vode u kojima najbolje pliva, dobio je otkaz!

Za razliku od nekih prijašnjih trenera, Nenad Črnko ovog puta nije imao previše strpljenja. Kao što je to, primjerice, imao s Krunoslavom Rendulićem. Prvo je odmah nakon poraza od Istre dao otkaz Toplaku a već oko ponoći pružio ruku Igoru Angelovskom u znak dogovora. Zapravo, bivši izbornik Makedonije preuzeo je Goricu s odmakom od šest mjeseci. Naime, on je bio u užem izboru u ožujku kada se birao Rendulićev nasljednik. Da Samir Toplak tada nije pristao na prvu, odnosno da se nije odrekao dijela svojih primanja da u stožer dobije Branka Lađevića za pomoćnika, čime je pokazao ljudsku veličinu i lojalnost, Angelovski bi već tada bio trener Gorice.

Direktan povod za smjenu Toplaka bio je poraz od Istre, ali očito je već neko vrijeme kuhalo u Velikoj Gorici. Još od poraza od Slaven Belupa u utakmici koja je već bila riješena u korist Gorice. No, to je nogomet. I sudbina trenera od kojih se ponekada očekuje da su mađioničari. A Toplak je upravo to trebao biti s obzirom na to da Gorica debelo ispod razine igračke kvalitete u odnosu na prošlu sezonu. Nema Kristijana Lovrića, Hrvoja Babeca, Dominika Kotarskog koji su nosili igru Goricu. Nema niti Brodića, Dieye, Stojanovskog i Benita koji su barem bili tu da zaoštre konkurenciju.

Zamjene koje su stigle bile su zvučne, ali još uvijek samo na papiru. Deni Jurić odigrao je tri utakmice bez golova pa se ozlijedio. Zamjene nema… Ili barem ne dovoljno kvalitetne. Babeca nitko nije uspio zamijeniti na “šestici”. Wagué se još nije prilagodio, Vojtko nije imao sreće, Julardžija je izletio u prvom zavoju… Toplaku vjerojatno nije bilo lako slagati momčad u hodu, ali sumnjamo da trener nije znao planove kluba da će se jako ući u ljetni mercato. Jednostavno, nije ga išla karta… Da je bilo tek zeru više preciznosti u redovima Gorice, klub bi sada bi u vrhu. Ovako je na dnu, iskra prijeti požarom i razlaz s Toplakom bio je logično rješenje.

A je’l Angelovski isto tako logičan izbor za nasljednika? Oni koji ga poznaju stavili bi ruku u vatru za njega. Kad je bio izbornik Makedonije, Ademi nije krio oduševljenje izbornikom. Popularni “Mrme” imao je poseban odnos sa svlačionicom. U Makedoniji ima status ikone nakon što ih je odveo na Euro ali i svladao Nijemce u Duisburgu. Nakon što je poslije šest godina otišao s klupe Makedonije, spominjao se na više adresa, kao rješenje za klupu Fenerbahčea, ali i kao nasljednik Tramezzanija na klupi Hajduka.

U međuvremenu se doselio u Zagreb, kupio je stan u metropoli, upisao djecu u školu i čekao. I dočekao svoju priliku u petak navečer, možda prije nego se nadao… Pred njim je težak zadatak. Goricu su svi očekivali u borbi za Europu, odmah iza velike četvorke. Rana je sezona, ima vremena ali očito treba dobro prodrmati svlačionicu, izbaciti ih iz zone komfora i dokazati da ovo nije samo dobar kadar na papiru…




Tagovi

HNK GoricaSamir Toplak

Ostale Vijesti