Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Ademi ima ponudu iz Turske, Dinamo ga nikako ne želi pustiti, ali konačan dogovor još se čeka

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 25.01.23. | 09:00

U Maksimiru ni ne pomišljaju na momčad bez svog kapetana, koji je važan na terenu i izvan njega. Najavili su da će mu ponuditi novi ugovor

Adana Demirspor, šestoplasirana momčad turske Superlige, jedan je od klubova koji su u Maksimir poslali ponudu za Arijana Ademija! I zbog koje je neki dana nastala panika, kad je Dinamov kapetan došao na razgovor i izrazio želju da bi napustio Dinamo.

Priču o Adani donose turski mediji, Ademija jako želi trener Vincenzo Montella, a da se doista radi o tom klubu dobili smo potvrdu i iz drugih izvora. Inače, kad bi kojim slučajem otišao u Adanu, Ademi bi tamo zaigrao s bivšim napadačem Gorice, Cherifom N'Diayem, koji bi ovih dana trebao doći iz Shanghaija, a u tom klub igraju i zvučna imena poput Marokanca Younesa Belhande, Švicarca Gokhana Inlera ili Islanđanina Birkira Bjarnassona. Puca Adana visoko, jer turski mediji tvrde da je vrlo blizu klubu Tiemoue Bakayoko, koji ove sezone ne igra ništa u Milanu, a kako mu na ljeto istječe posudba iz Chelseaja, engleski bi ga se klub volio riješiti već sad i Adana je vrlo ozbiljna opcija. E sad, je li Adanin izbor Ademi ili Bakayoko, ili želi obojicu u borbi za Europu, to je manje poznato. No, da je priča ozbiljna, to je sigurno, Turci su zapeli za Dinamova kapetana, a tamošnji mediji tvrde i da je inters obostran.

No, u Maksimiru i dalje ne pomišljaju na dizanje rampe Arijanu Ademiju. Još prije dva dana kad je 'buknula' priča oko njegova mogućeg odlaska, Dinamo je buru primirio priopćenjem, u kojemu je rekao da će Ademiju ponuditi novi ugovor. I, u Dinamu su i dalje na tom putu, Ademi nije važan samo na terenu, on je najbitniji čovjek u 'čuvanju' svlačionice, igrač s nemjerljivim autoritetom kod suigrača, navijača, ljudi u klub, apsolutno najčvršća karika Dinamova pobjedničkog lanca. I svima je jasno da bez njega Dinamo ne bi ni približno bio ista momčad. Shvatio je to i Ademi u razgovoru s klupskim čelnicima, zna da ga Dinamo treba, no, koliko čujemo te ponde izvana i dalje su aktualne, moguće da će biti i izdašnije pa se još uvijek može čuti 'puškaranje' kako Ademi još nije definitivno ostao u Maksimiru i kako je njegov odlazak i dalje moguć. Ne nužno u Tursku, spominjala se, naime, i Saudijska Arabija.

Ali, ipak je izvjesnije da će Ademi ostati i na proljeće u Dinamu, to je nešto što se, nakon svega što se dogodilo, i očekuje. No, konačan dogovor oko tog novog ugovora, praktički, doživotnog, još se čeka, još nije sve definitivnvo pa trebamo još malo pričekati da vidimo kako će se rasplesti sve te priče oko kapetana. Dinamo ga nikako ne želi pustiti, to bi učinio samo ako bi Ademi baš toliko inzistirao ili ako bi došla ponuda koju je nemoguće odbiti. Koliko je izgledno da se to dogodi?



Tagovi

GNK DinamoArijan AdemiAnte ČačićAdanasporturska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti