Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

2.HNL uz Osijek II i Dinamo II završio remijem u Gradskom Vrtu, Bransteter opet strijelac

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 20.08.21. | 20:31

Remije i najpravedniji rezultat

Dok smo se pripremali za prvu utakmicu šestog kola 1.HNL, u sunčanom Osijeku odigran je prvi susret drugog kola u drugoj ligi. Druga momčad domaćeg Osijeka protiv druge ekipe jakog Dinama garant je dobre utakmice, ili ako ništa – izloga za ono što nas čeka iduće sezone u 1.HNL. Utakmica je završila bez pobjednika, bilo je 1:1. Bio je to pravi festival mladosti, samo je jedan igrač od 22-ice koji su otpočeli susret rođen "devedesetih".

Susret je bolje otvorio domaćin s nekoliko vezanih prilika, od kojih je jedna završila na vratnici. Osijek II se dominantno postavio na terenu, no njihova terenska inicijativa je nakon početnog pritiska ipak splasnula. Do poluvremena je utakmica ušla u mirniju fazu, no Osijek II je ipak naplatio bolju igru s početka utakmice. Luka Bransteter, isti onaj 19-godišnjak koji je u prošlom kolu zabio hat-trick Sesvetama, zabija svoj četvrti pogodak sezone kraj Dinamovog Čavline. Malobrojni gledatelji na Gradskom Vrtu su pljeskali ovom mladiću, koji će, ako nastavi s golgeterskom formom, sigurno dobiti Bjeličin poziv za prvu ekipu.

Premda smo do devedesete minute, uz nekoliko iznimnih situacija, uglavnom gledali uspavanku, sve se okrenulo u sučevoj nadoknadi. Prvo je Ivan Laća strašnim projektilom poravnao na 1:1. Ivan je pokazao sav raskoš svog talenta pametno se pozicionirao na dvaedesetak metara od gola i mirno pospremio loptu u rašlje. Nije to bio jedan od onih projektila koje golmani ni ne vide, već pravilno i precizno odaslao loptu prema nemoćnom Koliću.

Kako se ispostavilo, s tim kasnim udarcem smo i zaključili ovaj drugoligaški derbi, premda je Osijek mogao i do pobjede da jedan zalutali metak u posljednjim trenucima susreta nije odsjeo na stative. Čavlina je imao sreće, Osijek II je bio koji centimetar od pobjede.

Sve u svemu, i Dinamo i Osijek u svojem drugom, mahom omladinskom pogonu ima nekoliko igrača koji obećavaju. Potencijal za prvu ligu je tu, no valja biti oprezan. I sam komentator je naglasio kako na terenu, sem jednog igrača, svi imaju datum rođenja u tekućem tisučljeću. Talent je neupitan, samo je pitanje tko će od današnjih igrača ostvariti pravu karijeru u 1.HNL.




Tagovi

Osijek IIDinamo II2. HNL

Ostale Vijesti