foto: USA Today Sports
foto: USA Today Sports

Warriorsi za novu sezonu žele važnog člana šampionskih Lakersa

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 28.10.20. | 16:57

Jedno dobro rješenje na ovoj poziciji imaju, ali rezervna ''štekaju''.

Dwight Howard napokon je ovog studenog došao do svog prvog NBA naslova.

Nakon što nije u tome uspio u Orlando Magicu s kojima je igrao Finale 2009., u prvom mandatu s Lakersima igrajući uz legendarndo i prerano preminulog Kobea Bryanta, te ni u Hoston Rocketsima s Jamesom Hardenom, uzeo je svoj prsten kao tek član rotacije i, u većini utakmica, startni centar novih prvaka.

Zadnjih nekoliko dana pojavile su se glasine da su Golden State Warrirosi zainteresirani za usluge iskusnog centra. Predviđa se da će se Dubsi instantno vratiti u red prvih favorita za naslov s obirom da se vraćaju Steph Curry i Klay Thomspin, a tu će i dalje biti Draymond Green i (barem za sada) Andrew Wiggins. Osim toga, imaju drugi izbor nadolazećeg Drafta 18. studenog.

Obzirom na trenutni roster, pozicija najpotrebitija za pozdanim rješenjem je ona centarska. Budući da momčad sadrži i previše kvalitetnih, ubojitih šutera, Steve Kerr neće tražiti obavezno stretch centra s dobrim šuteom izvana, već jakog, koji može pouzdano braniti reket, zagraditi skok i autoritativno u koš pospremiti situacije koje mu bekovi u napadu pripreme. Zvuči kao Howardov životopis.

Valja napomenuti kako je San Francisco Chronicle pisao o tome da Warriorsi neće birati centra Jamesa Wisemana, čak i ako im ostane na raspolaganju nakon što Minnesota Timberwolvesi biraju prvi. 34-godišnji Howard, koji je ovog trade roka slobodan agent, procijenjen je kao pouzdanije rješenje od Wisemana. Mladi centar je još uvijek potpuna nepoznanica, ne samo po pitanju igračkih karakteristika već i po pitanju karaktera, s obzirom da je krajem 2019. napustio svoje sveučilište Memphis.

Shams Charania s The Athletica donosi kako će Lakersi ići za novim potpisom Howarda, ali da će isto tako imati žestoku konkurenciju u Warriorsima. No zamijeni li Los Angeles San Franciscom, vjeruju upućeni, teško da će uživati status početnog centra. Klub je veoma zadovoljan razvojem Marquesea Chrissa te je on favorit za startera na poziciji pet. 23-godišnjak je pokazao znatne kvalitete po pitanju završavanja na obruču, tranzicijskoj igri kao i zaštite obruča, a napredovao je i u razigravačkim sposobnostima. 


Tagovi

Golden State WarriorsLos Angeles LakersNBA tradeoviNBADwight HowardStephen CurryKlay Thompson

Ostale Vijesti