Reuters
Reuters

VIDEO Tko je rekao da je Boston favorit? Jimmy Butler novom 'Jordanovskom' partijom vodio Heat do 'breaka'

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 18.05.23. | 07:15

U prvoj utakmici finala Istočne konferencije, osmoplasnirani Miami Heat iznenadio je favorita za naslov Boston Celticse.

Miami Heat 'regularni' dio sezone završio je na osmom mjestu Istočne konferencije. U prvom kolu svladao je vodeću momčad iste Milwaukee Buckse s 4-1, zatim je s 4-2 bio bolji od petih New York Knicksa, a sada je u finalnoj seriji konferencije poveo na gostovanju kod drugoplasiranih Boston Celticsa, ujedno i jednog od najvećih favorita za naslov. Miami je u Boston Gardenu slavio sa 123-116, a ključna je bila treća dionica, u kojoj su gosti prvo nadoknadili zaostatak od -9, a onda i stigli na, na kraju se ispostavilo, nedohvatljivih +12.

Prouči cjelokupnu ponudu za NBA na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Junak dvoboja ponovno je bio neuništivi Jimmy Butler koji je ubacio 35 poena uz sedam asista, čak šest ukradenih lopti i pet skokova! Miamijev superstar napadački i obrambeno izluđivao je Kelte, posebno u drugom dijelu kada je ubacio 20 poena. Time je postao tek treći košarkaš u povijesti koji je ostvario najmanje dva učinka od barem 35 poena te po pet skokova, asistencija i ukradenih lopti na jednoj utakmici Playoffa. Michaelu Jordanu to je uspjelo sedam puta, a Butleru i Alanu Iversonu po dva puta.

"Igram fantastičnu košarku jer mi suigrači to dozvoljavaju. Ne stavljaju mi limit na moju igru. Vjeruju mi i daju mi loptu. To je san svakog košarkaša. To je san svake osobe. Da bude željen, da bude poštovan. Ova pobjeda nam nije dovoljna. Želimo upisati i drugu za dva dana", rekao je nakon utakmice ozareni Butler.

Butler je veliku pomoć imao u Bamu Adebayu koji je ubacio 20 uz osam skokova i pet asista, a Caleb Martin i Galeb Vincent ubacili su svaki po 15 poena.

Na suprotnoj strani napadački raspoloženi bili su Jayson Tatum (30p, 7s, a, bl) i Jaylen Brown (22p, 9s, 5a), ali ne dovoljno da, nakon dugačke i iscrpne serije polufinala protiv Philadelphije 76ersa, stignu do pobjede.

U noći s četvrtka na petak (02.30) na rasporedu je druga utakmica Zapada između Denver Nuggetsa i Los Angeles Lakersa (1-0), a druga utakmica u Boston Gardenu igra se u noći s petka na subotu (02.30).

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

NBABoston CelticsMiami Heat

Ostale Vijesti