Jurica Galoic/PIXSELL
Jurica Galoic/PIXSELL

Najbolji strijelac Gorice napušta klub, neće igrati do kraja sezone

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 04.05.24. | 14:40

Zanimljivo, novi klub mogla bi mu biti - Gorica

Do kraja još jedne sezone Hrvatske nogometne lige ostala su tek četiri kola. Preostale utakmice klubovi lišeni borbe za Europu ili ostanak uglavnom će iskoristiti za promociju mlađih igrača, kao i za svojevrsnu audiciju za sljedeću sezonu. U tome je mnogima uvelike pomogao Rudeš, za kojeg je odavno bilo jasno da će se srozati u niži rang, što je klubovima poput Slaven Belupa omogućilo da, iako su na pretposljednjem mjestu, promoviraju nekoliko juniora iz vlastite škole.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

A današnji protivnik Farmaceuta - Gorica - do kraja sezone bit će bez svojeg najboljeg strijelca u aktualnoj sezoni. Naime, Tim Matavž završio je svoju epizodu u Turopolju, a sezonu će završiti sa pet golova na kontu. S obzirom na to da je Gorica druga najmanje efikasna momčad lige nakon Rudeša, sa samo 29 zabijenih golova u 32 kola, postoji velika vjerojatnost da Matavž unatoč neigranju u završnici ostane prvi topnik Gorice i na koncu sezone, osim ako ne eksplodira netko od kvarteta igrača s tri postignula zgoditka - Mitrović, Jurić, Vujnović, Blummel.

Što se Matavža tiče, on u posljednja četiri kola uopće nije bio u zapisniku i to je već nagovijestilo rastanak s Goricom, s kojom ga ugovorna obaveza veže do kraja lipnja. Rastanak je potvrdio i Transfermarkt, koji je već upisao kako će iskusni Slovenac od 1. srpnja i službeno biti slobodan na tržištu.

Inače, Matavž je u karijeri igrao za Groningen, Emmen, PSV Eindhoven, Augsburg, Genoa, Nürnberg, Vitesse, Al Wahdo, Bursaspor i Omoniju, dok je za reprezentaciju upisao 39 nastupa i zabio 11 pogodaka. Slovenski Planet nogomet navodi kako bi se mogao vratiti u slovensku ligu nakon punih 17 godina u inozemstvu, a ujedno navode da bi se mogao vratiti u klub u kojem je započeo seniorsku karijeru - ND Goricu, danas člana 2. slovenske lige.

Za kraj spomenimo kako je Matavž u Veliku Goricu stigao u siječnju 2023. godine, ukupno je skupio 39 nastupa te zabio pet golova i upisao tri asistencije. (I.M.)



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLHNK GoricaTim Matavž

Ostale Vijesti