Veliko priznanje za Džanana Musu - proglašen najboljim mladim igračem EuroCupa

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 16.01.18. | 16:22

Mladi košarkaš Cedevite je na cijeni kod sportskih direktora klubova koji igraju EuroCup.

Po uzoru na ankete koju NBA liga odrađuje s GM-ovima klubova, košarkaški portal Eurohoops napravio je sličnu anketu vezanu za EuroCup. U njoj su sudjelovali sportski direktori klubova koji igraju u ovom natjecanju, a odgovorili su na zanimljiva pitanja vezana za EuroCup.

Ono što je nama najzanimljivije je to da je Cedevitin igrač Džanan Musa prepoznat kao igrač koji će osvojiti nagradu za najboljeg mladog igrača ovog natjecanja. Reprezentativac Bosne i Hercegovine dobio je 37,5% glasova ispitanika, a prvi sljedeći mladi igrač u ovoj anketi je bio Anzejs Pasecniks (Gran Canaria) s 8,33% glasova.

Što se ostalih rezultata tiče JaJuan Johnson (Darušafaka) je s 25% glasova izabran za najspektakularnijeg igrača ovog natjecanja, Josh Roberson (ASVEL) je najbolji šuter, Stephane Lasme (UNICS) je najbolji obrambeni igrač, a najbolji vođa na terenu je Boris Diaw (Levallois). Igrač kojeg bi sportski direktori najradije vidjeli u svojoj momčadi je Scottie Wilbekin (Darušafaka), a za njega smatraju kako će dobiti i nagradu MVP-a sezone.

Anketa je napravljena i za klupske uspjehe. Bayern je sa 75% klub kojeg većina sportskih direktora vidi u finalu, a slijede Lokomotiv Kuban (45,83%) te Darušafaka (41,67%). Lokomotiv je najneugodniji protivnik, ASVEL najveće iznenađenje, a Bayern je najzabavnija momčad natjecanja.

I za kraj recimo da je na pitanje tko je najbolji trener ovog natjecanja najviše glasova, 50%, dobio David Blatt (Darušafaka). Na drugom mjestu je Saša Đorđević (Bayern) s 25%

(Foto: Pixsell) 


Tagovi

Džanan Musa

Ostale Vijesti