Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

Šibenka 'trajala' samo jednu četvrtinu, Cibona bukirala finale Kupa protiv Cedevite Junior

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 17.02.23. | 21:24

Sutrašnji finale na rasporedu je od 20.15 sati

Neizvjesnost drugog polufinala Kupa Krešimira Ćosića iščeznula je nakon uvodnih deset minuta – toliko je Šibenka uspjela pratiti ritam Cibone i na kraju se od natjecanja oprostila porazom 101:71.

Start je, međutim, otvarao potencijalno zanimljiv dvoboj u kojemu bi krešendo mogao potrajati duže od tek jedne četvrtine.

Dojam na parketu je bio da sastav Damira Milačića ima više energije u svojim nogama, a i rezultat je to potvrđivao: 7:1 imali su Šibenčani nakon tri minute igre u kojim je Paić stavio četiri poena, Kakar tri, dok je obraz Ciboni spasio Ljubičić.

Nisu igrač u narančastom posustajali niti u nastavku, držali su se do 10:4, a tricom Kapuste nakon sedam minuta sedam minuta igre omjer snaga na parketu se ubrzo počeo mijenjati u korist Vukova. Večeras sjajni Smajlagić koš faulom je donio vodstvo Ciboni, a na to se nadovezao i Radovčić tricom za 18:13.

Šibenka je na isteku početne dionice uspjela smanjiti na 18:16, ali to su bili posljednji trzaji Milačićevih izabranika. Od tog časa sva energija i poletnost je izbijena iz ruku i nogu Šibenke pa je ubrzo postalo jasno da će Cibona imati lagodnu situaciju do kraja susreta.

Smajlagić je tricom dignuo na plus pet (23:18), krenulo je Šibenci curiti sa svih strana, pogađali su Perasović i Majcunić, Kapusta je igrao u svom ritmu i na koncu je to već do poluvremena bilo velikih 16 poena (48:32) za Sesarov sastav.

Šibenka je malo toga pogađala iz igre, imali su gosti 35,3 posto šuta iz igre, dok su trice gađali 'ledenih' 3/17 ili 17,6 posto.

Milačiću nije preostalo ništa drugo nego da motivacijskim govorom pokuša razbuditi svoje igrače i trener Šibenke je uistinu odlučio 'pedagoškim' metodama dozvati malo energije kod svojih igrača. Urlao je kako želi vidjeti luđački pritisak, a onda je Kapusta otvorio drugo poluvrijeme tricom i nakon 49 sekundi je trener Šibenke pozvao minutu odmora koji je obilježio novi red vike, ali nije pomoglo. Razlika je nastavila rasti pa je Cibona zabilježila vrlo rano najvećih plus 28 (60:32) što je Sesaru omogućilo da dodatno rastereti glavne vedete i već krene odrađivati pripremu za sutrašnje finale.

Nisu se Šibenčani imali za što primiti u ovoj utakmici, osim sjajne navijačke podrške. Oko 50 neumornih Funcuta je napravilo sjajan štimung u, večeras slabo popunjenom Draženovom domu – oko 500 ljudi je večeras pratilo ogled Cibone i Šibenke.

Cibona je rezultatom 101:71 ovjerila pobjedu i bukirala finale s Cedevitom Junior.

Kapusta je zabio 17, Smajlagić i Perasović 14, dok je kod Šibenke 18 poena stavio Paić.

U ovakvom formatu natjecanja kakvo je Kup, važno je istaknuti da je Sesar večeras imao luksuz koji njegov kolega Mulaomerović nije imao: ugrabio je pobjedu bez velike potrošnje uz to što će ono što je smetalo Ciboni kroz sezonu sutra biti prednost – igranje u zgusnutom rasporedu.

Vukovi su praktički stalno u ovakvom ritmu gdje se malo ili uopće ne trenira i stalno se igra, dok Cedevita Junior igra jednu utakmicu tjedno. A i šanse Cedevite uvelike ovise o svježini 37-godišnjeg Simona koji je u ranijoj utakmici protiv Dinama igrao preko 27 minuta. To bi moglo biti ključno...



Tagovi

Kup Krešimira ĆosićaCibonaŠibenka

Ostale Vijesti