Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

Cedevita Junior teže od očekivanog prošla u finale, Mulaomerović nije mogao prištedjeti Simona

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 17.02.23. | 18:25

Đuks je na parketu proveo preko 27 minuta, a već sutra se igra za naslov

Dinamo je mučio Cedevitu Junior tri četvrtine, a onda je ipak posustao u zadnjoj u kojoj je favorit ovjerio ulazak u finale Kupa Krešimira Ćosića rezultatom 89:75.

Otkako se Kruno Simon proteklog ljeta obvezao igrati za Cedevitu Junior, bilo je sasvim jasno da će sjajni bek biti alfa i omega kluba s Velesajma. I da će sastav Damira Mulaomerovića igrati po njegovim taktovima. Činilo se da će tako biti i u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića u kojemu se Cedevita susrela s Dinamom. I dobrih 17 minuta je Mulin sastav igrao dok je na parketu igrao popularni Đuks. Kada bi ga, pak, posjeo na klupu, prednost bi se ubrzano topila.

No onda je u zadnje tri minute Mulaomerović na parket poslao „rudarsku” petorku Rašić, Mustapić, Marčinković, Topolović i Ciani koja je obranom odvela Juniore na najvećih plus 12 (52:40) i to taman prije velikog odmora.

I dalje je Simon bio najviđeniji igrač Cedevite, maltretirao je iz picka obranu Dinama i hranio loptama suigrače, ponajviše Topolovića.

Izuzev očitog nesrazmjera u broju slobodnih bacanja (Cedevitinih 14, naspram Dinamovih tri), statistički su se dvije momčadi ponajviše razlikovale u šuterskom raspoloženju. Cedevita je zabila tri trice više, bolje gađala iz igre svekupno, ali je obranom na isteku prvog dijela nakupila opipljiviju prednost.

A onda je ta obrana iščeznula u trećoj četvrtini, dok je Dinamo – proigrao. Ponajviše šuterski. Grickali su Štirjanovi igrači prednost sve do polovice četvrtine kada je prvo Novačić donio prednost 57:55, a onda je odmah u idućem napadu i Vučić vezao tricu i Dinamo se odjednom našao u situaciji da protiv favorizirane Cedevite ima pet poena plusa (60:55).

Kada je shvatio da su mu se suigrači opustili, Simon je preuzeo utakmicu u svoje ruke i s deset poena u čitavih deset minuta treće dionice vratio prednost svom sastavu. S tim da nije imao neku bogzna kakvu šutersku večer.

Imao je i Dinamo svog konja za utrku, dvoboj dvojice „mladića” prihvatio je Ivan Novačić koji je na poluvremenu imao tek četiri poena, a onda je krenuo pogađati. I držao svojoj momčadi glavu iznad vode. Za nešto više, Dinamu je nedostajao učinak Garafolića koji nikako nije mogao zabiti iz igre.

Zbog toga je utakmica bila daleko od bilo kakvog konačnog rješenja – Dinamo je i dalje imao itekako aktivan rezultat budući da je na ulasku u posljednju četvrtinu Cedevita imala prednost 68:63.

Cedevita se trgnula u zadnjih deset minuta pa je sve riješeno na manje od tri minute do kraja kada je Topolović položio za 85:68, a na kraju je to bilo 89:75.

Kod Cedevite je Mustapić zabio 23, Simon 19, dok je u redovima Dinama najbolji bio Novačić s 20 poena.

Cedevita je, dakle, prošla u finale, ali s ovakvom igrom nije nikoga oduševila. I još jedna stvar koju valja spomenuti, Simon je na parketu proveo preko 27 minuta, a već sutra se igra nova utakmica...



Tagovi

Kup Krešimira ĆosićaKK Cedevita JuniorKK Dinamo ZagrebKruno Simon

Ostale Vijesti