Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

Mulaomerović: "Potrošili smo se više od očekivanog. Simon? Kod njega je važnija mentalna snaga od fizičke"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 17.02.23. | 18:51

Trener Cedevite Junior nada se i desetoj pobjedi zaredom

Damir Mulaomerović mogao je biti zadovoljan pobjedom i ulaskom u finale, ali je odmah istaknuo da se njegova momčad potrošila više od planiranog. U prvom redu Kruno Simon.

„Utakmica je bila zanimljiva, specifična. Malo smo se više potrošili nego što smo planirali. U jednom trenu u drugoj četvrtini su oni imali prednost, ali vratili smo se i na koncu zasluženo pobijedili. Simon? Kod njega je mentalna snaga puno važnija od fizičke i svi će, kao i on, pronaći dodatnu motivaciju i to je najvažnije. Nije nijedna utakmica lagana, ovo je specifično natjecanje i na koncu - u finalu smo drugu godinu zaredom. Imamo devet zaredom pobjeda, nadam se da će biti i deseta. Dodatna motivacija nam ne treba za sutra. Imamo puno mladića i mentore Simona i Marčinkovića, pa i Mustapića”.

Pohvalio je Mula i Mustapića.

„Bio je jako dobar večeras, bio je okomit, napadao je i pogađao je otvorene šuteve. Ali i ostali su bili jako dobri. Ovako se gradi pobjednički mentalitet”.

A Dinamu je pak nedostajao opipljiviji učinak Garafolića.

„Jako cijenim tog igrača, jako je dobar. I on je ključ Dinamove igre i dobro smo ga branili. A Novačić kada uđe u seriju teško ga je čuvati kada uđe u seriju. I mislim da smo ih zonom malo izbacili iz ritma”.

Mulin kolega Mario Štirjan priznao je da je bolja momčad na kraju slavila.

„Čestitke Cedeviti i zasluženoj pobjedu, bili su bolji. U prvom dijelu smo dopustili previše poena, problem s obranom picka u kojoj je sjajno igrao Simon i kreirao za suigrače. U trećoj smo malo promijenili obranu i pronašli rješenje za njihov pick, i šuterski smo bili bolji, ali previše smo se potrošili za zadnju četvrtinu, brzali u par navrata i izbacili se ritma. Oni su to na kraju rutinski iskontrolirali i riješili utakmicu. Prve sezone smo u prvoj ligi i ponosni smo na ovaj rezultat”.

Garafolić ovog puta nije imao previše prostora...

„Dobru pripremu su odradili za njega, imao je neke teške šuteve koje nije uspio realizirati i falio nam je njegov učinak da bi stigli do pobjede u ovoj utakmici. Morali smo braniti Simonov pick preuzimanjem i zato smo snizili petorku”.



Tagovi

Kup Krešimira ĆosićaKK Cedevita JuniorKK Dinamo Zagreb

Ostale Vijesti