Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

Petrović će Savezu uskoro predložiti izborničke opcije, no jedno ime je i dalje favorit

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 06.04.23. | 15:47

Aco je najavio da će objaviti dva imena i predložiti ih Upravnom odboru HKS-a, a njihovu odluku ćemo saznati do kraja travnja.

Ime novog košarkaškog izbornika tražilo se još od onog kaotičnog rujanskog Eurobasketa čiji nam je epilog, nažalost, dobro poznat. Damir Mulaomerović se povukao s kormila reprezentacije, da bi ubrzo nakon toga Aco Petrović uskočio u ulogu sportskog direktora Saveza.

I od onda traje potraga za novim kormilarom. Pisali smo ranije kako su u prvi mah iskočila imena, ili bolje rečeno prvi Acini pickovi, ali koji su vrlo brzo otpali iz tih kombinacija.

Igor Miličić bio je i Acin favorit i favorit dobrog dijela javnosti, posebice nakon povijesnog uspjeha s poljskom reprezentacijom na Eurobasketu u kojem je iznova dokazao svoj trenerski kredo.

Druga opcija bio je Neven Spahija, koji je u tom trenutku bio bez angažmana, no trofejni hrvatski trener je bio ipak skloniji prihvaćanju klupskog angažmana pa se i on u međuvremenu prihvatio vođenja Venezije.

Glasno se spominjalo i ime Jurice Golemca – radi se o mladom treneru koji je tada bio na klupi Cedevite Olimpije i koji bi sigurno znao kako voditi mahom mlada igrače koji se danas nalaze u krugu reprezentacije. No, nakon što je zaradio otkaz na klupi ljubljanskog kluba, Golemac je ipak krenuo drugim smjerom, točnije traženjem novog klupskog izazova, pa mu izbornički posao ipak nije bio primamljiv, što ne znači da neće biti u budućnosti.

Osim tog trojca, u igri je bio i Dario Gjergja koji je radio sjajan posao s belgijskom reprezentacijom i Oostendeom, ali u tom trenutku je još uvijek bio vezan s dva ugovora. No, sada se ipak nije dogovrio s tamošnjim Savezom pa sada preostaje za vidjeti hoće li se uspjeti dogovoriti s Belgijcima ili bi se pak mogao prihvatiti vođenja domaće selekcije. I to je jedini novi moment u cijeloj priči.

No nakon svih tih inicijalnih razgovora i odbijenica, Josip Sesar iskočio je kao frontrunner za izborničku poziciju, a i danas figurira kao favorit u toj priči.

Osim što radi dobar posao s Cibonom, Sesara je Petrović već i priključio reprezentaciji kao pomoćnika, pa 45-godišnji stručnjak dobro poznaje igrače, okružje i puls reprezentativaca.

Aco je najavio da će objaviti dva imena i predložiti ih Upravnom odboru HKS-a, a njihovu odluku ćemo saznati do kraja travnja. U ovom trenutku izgleda kako je Sesar i dalje prva opcija, a Aco će do kraja idućeg tjedna predložiti svoje kandidate. Odluka je, dakle, na Savezu, iako će se sigurno i Acin input itekako uzeti u obzir.


Tagovi

Hrvatska košarkaška reprezentacijaAco PetrovićJosip Sesar

Ostale Vijesti