Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

Aco slavio u svojoj zadnjoj trenerskoj utakmici, sada ga čeka najteži posao - pronalazak izbornika

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 26.02.23. | 20:06

Hrvatska je na Gripama slavila protiv Austrije 84:74

Puno lakše i, ono važnije – gledljivije nego je to bio slučaj protiv Švicarske u četvrtak, hrvatska košarkaška reprezentacija je svladala Austrijance na Gripama i uzela pobjedu 84:74.

Ovog puta je to bila čista pobjeda, bez strea u završnici, a i nešto više je od košarke viđeno večeras na Gripama.

No da ne bi sve bilo kako treba, Hrvatska je, po navici, krenula u utakmicu – loše. V.d. izbornika Aco Petrović je na parket poslao petorku u sastavu Mavra, Badžim, Mateo Drežnajk, Dario Drežnjak i Branković koju je odmah na startu šokirao Lanmüller koji je susret otvorio s dvije trice za Austrijance, dok je Hrvatska „odgovorila“ s dvije izgubljene lopte u napadu i odmah ušla u rezultatski minus 6:0.

Prve poene za Hrvatskzu zabio je Badžim, samo da bi Austrija stigla ubrzo na 10:2. Konačno je košgetersku krizu Petrovićevog sastava prekinuo Prkačin i nakon toga je Hrvatska konačno ušla u nekakav ritam.

Nakon duge akcije i nekoliko skokova u napadu, Filipović s devet metara pogađa tricu za prvo vodstvo Hrvatske na utakmici 18:17 na minutu do kraja prve četvrtine. Za deset minuta igre Hrvatska je imala 23:19 i to nakon Mavrine trice s istekom vremena.

Na startu druge četvrtine Branković je vezao četiri poena na 27:19, a onda je prednost nastavila rasti. Nije to, međutim, još uvijek bio kraj.

Iako je imala i 32:21 vodstvo, Hrvatska ipak nije uspjela sasvom prelomiti utakmicu sve do samog konca poluvrmena kada Toni Nakić veže tri trice za minutu i pol, a onda i Mavra prolazi do koša za 50:36 na poluvremenu.

Ovog puta je to bilo sjajno šutersko izdanje za 20 minuta – iz igre gotovo 60 posto, trica 6/13 ili 46 posto.

I u nastavku je Hrvatska nastavila igrati u sličnom ritmu pa smo konačno moglo pogledati jednu utakmicu reprezentacije bez stresa u drugom dijelu.

I Petroviću je to omogućilo da rasporedi minutažu i da pruži priliku igračima koji su manje ili nisu uopće igrali protiv Švicarske da pokažu što mogu.

Filipović je večeras bio najbolji sa 17 poena, Mavra je ubacio 16, a Nakić 14. Kod Austrije je Mahalbašić zabio 21.

To je, dakle, bilo to što se tiče Ace Petrovića i njegovog trenerskog posla. Barem je sam tako rekao. Sada mu slijedi seljenje na gorne katove i pokušaj reanimacije domaće košarke koja se veće neko vrijeme nalazi u induciranoj komi. Prvi potez će mu biti pronazalak izbornika, iako se vrte neka imena, Aco još nije sasvim prelomio. Ali u ožujku je najavio da će dva imena predložiti Upravnom odboru HKS-a. Pa da i to vidimo...



Tagovi

Hrvatska košarkaška reprezentacijaAco Petrović

Ostale Vijesti