Milan Sabic/PIXSELL KLJUČNE RIJEČI
Milan Sabic/PIXSELL KLJUČNE RIJEČI

Aco Petrović: "Dosta mi je trenerskog posla, a u ožujku ću predložiti dva imena za izbornika"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 26.02.23. | 20:24

Aco je nakon preko 30 godina odlučio da neće više biti uz parket

Dominik Mavra najstariji je igrač ove reprezentacije sa samo 28 godina. Ali vidi se na njemu da mu je gušt igrati s ovim mladićima. Uživao je i danas u „svojoj“ dvorani u kojoj nastupa za Split ove sezone i ubacio Austrijancima 16 poena.

„Rutinski smo slavili, žao mi je što nismo dali još više gasa. Mogli smo otići i na 30 razlike i zbog toga mie je malo žao, ali najbitnije je da smo na rkaju zabilježili dvije pobjede što je i bio cilj uoči ovog okupljanja. Napravilo se ono što se tražilo od nas“.

Kako se njemu čini ova nova, pomlađena reprezentacija?

„Hah, super je. Svi su mladi, voljni i bio je gušt biti ovdje sedam dana. Gradimo jednu novu priču u reprezentaciji i kada se priključe i ovi ostali, nadam se da ćemo biti dobri“.

A Aco Petrović nije bio previše sentimentalan nakon svoje posljednje trenerske utakmice. Ili bar to tako kaže.

„Mislim da je za mene bilo dosta trenerskog posla. Sada se treba okrenuti najvažnijem, a to je predložiti dva trenerska imena Upravnom odboru pa da dobijemo nešto stavilno za narednih četiri do šest godina. U trećem mjesecu ću obaviti sve razgovore i nakon toga predložiti izbornika“.

Osvrnuo se Aco i na utakmicu s Austrijancima.

„U sve četiri utakmice, u studenom i sada u veljači, imali smo problema s ulaskom u utakmicu i to me čitavo vrijeme kopka. I danas smo dizelaški krenuli pa onda kopamo s alternativnim petorkama. Gledali smo i prema Švicarskoj, ali tamo su Poljaci na koncu prelomili utakmicu i ostali na prvom mjestu skupine“.

Hrvastku selekciju očekuje i naporno ljeto – novi red kvalifikacija i pretkvalifikacija.

„Jedno pravilo mi nije jasno – Poljaci su organizatori Eurobasketa, i oni bi direktno već trebali biti tamo, a mi kao najbolji drugi sa skorom 5:1 dobiti priliku za kvalifikacije. Taj dio mi nije jasan... Na ljeto računamo još i na Hezonju, Smitha i Matkovića, bit će to jedna atletska reprezentacija. A za predolimpijski turnir računam i na pokojeg NBA igrača“, dodao je Aco.



Tagovi

Hrvatska košarkaška reprezentacijaAco Petrović

Ostale Vijesti