David Reginek-USA TODAY Sports
David Reginek-USA TODAY Sports

Kreće licitiranje: Bojan najbliži igranju s LeBronom, no mogao bi i kod Dončića, Butlera ili prezimenjaka Bogdanovića

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 14.12.22. | 12:10

Hrvatski košarkaš je do sada najboljom NBA sezonom privukao interes brojnih klubova

Jasno da je Bojan Bogdanović debelim flomasterom zaokružio na kalendaru 12. prosinca. Da li mu je pogonsko gorivo bilo ovoljetno zaobilaženje Lakersa ili je to shvatio kao audiciju, manje je bitno - LA Lakers vs Detroit bila je utakmica na koju se posebnu 'nabrusio'.

Utovario je Bojan Lakersima 38 poena, od čega je odradio pa skoro povijenu treću četvrtinu. Očito kako je na velikom odmoru otpio iz bočice s etiketom na kojoj je pisalo „vrućina“ pa je po izlasku iz svlačionice zatrpao koš Jezerčana s 25 poena, a u povijesti Detroita tek su Reggie Jackson i Will Bynum zabili više u jednoj dionici (26 poena).

Nije, međutim, tih 38 poena bilo dovoljno da vlastoručno slomi Lakerse jer su Anthony Davis i LeBron James imali drugačije planove. Ali Bojan je ponovno privukao pažnju na sebe.

Sutra u NBA-u starta prijelazni rok, odnosno gotovo 90 posto posto NBA igrača će postati trejdabilno što znači da se operativci i generalni menadžeri momčadi više neće morati nalaziti na opskurnim mjestima i mračnim uličicama kako bi razgovarali o potencijalinm paket aranžmanima.

A glavna priča početka prijelaznog roka je upravo Bojan Bogdanović. Naime, kako piše čovjek dobro podmazan pouzdanim informacijama - Shams Charania, Lakersi su se ponovno okrenuli njegovom dovođenju.

Priča je to koja datira još od proteklog ljeta. Naime, kada je startala 'bauštela' u Salt Lakeu, istovremeno je krenulo i licitiranje za najvrijednije eksponate u svlačionici Utah Jazza. Čak su i površni poznavatelji znali da Lakersima kronično nedostaje šuterske moći i da bi im Bojanove usluge osnažile šampionske ambicije. GM Lakersa Rob Pelinka se, međutim, nije želio odreći pickova prve runde 2027. i 2029. godine zbog Bogdanovića, računajući s tim da će narednog ljeta imati priliku dovesti još jednog kapitalca pod svod Crypto.com Arene i Lakersi su ostali s ovim što imaju sada. A imaju šuterski jednu od najskromnijih momčadi lige.

Kada su ušli u sezonu s omjerom 2:10, činilo se kako je vrhuška kluba odlučila istrpjeti još jednu sezonu pa onda na ljeto krenuti u veliku ofenzivu. No u međuvremenu se perspektiva promijenila – Anthony Davis je krenuo igrati na MVP razini, LeBron James je i dalje LeBron James pa su sada i apetiti porasli. Zato se ponovno zavrtjela ideja s Bojanom u žuto-ljubičastom dresu. Pomogla je, naravno, i činjenica da Bogdanović igra svoju najbolju NBA sezonu do sada.

Najbolji hrvatski košarkaš zabija 21 poen, šutira 50,8 posto iz igre i sjajnih 43,7 za tri poena (6,0 pokušaja po utakmici), uz 3,6 skoka i 2,4 asista po utakmici.

Lakersi su navodno već poslali svoje emisare u Detroit kako bi izvidjeli mogu li za Patricka Beverleya i zaštićeni pick prve runde drafta dobiti Bojana (poprilično neozbiljna ponuda).

Bojanove partije su privukle pažnju i drugih interesenata. Kako piše novinar Michael Scotto, 33-godišnjaka bi u svojim redovima rado vidjeli i Miami, Dallas i Atlanta.

Momčad Heata je slabo otvorila sezonu, iako se Jimmy Butler kune Patu Rileyu da će mu donijeti deseti naslov, pa bi mu u tome dobrodošlo šutersko pojačanje.

Slično je i u Dallasu. Povezivalo se ljetos Bojana i s Mavericksima, a znana je stvar da Mark Cuban želi napraviti sve kako bi Luku Dončića usrećio i dao mu najbolju priliku za osvajanje naslova. Ako smijemo dodati, bilo bi zgodno gledati Bojana kako profitira od Lukinih asista…

Posljednja opcija je ujedno i ona od koje strepe valjda svi američki komentatori i analitičari. Radi se o Hawksima u kojim već stanuje Bogdan Bogdanović, a možete li zamisliti njihovu konfuziju kada Bogdanović i Bogdanović krenu u kontranapad…

Zanimljivo je kako su, barem prema riječima NBA insajdera, u Detroitu ostali imuni na sve pristigle ponude. Bojan je u kratkom roku postao lider mlade momčadi, trener Dwane Casey ga obožava i nemaju ga Pistonsi namjeru pustiti samo tako. Čak je i realna opcija da ostane u Motor Cityju.

Sigurno da su LA i Miami atraktivnije destinacije od sumornog Detroita, s puno više šampionskih aspiracija, no tek treba vidjeti hoće li se Pistonsi zadovoljiti s onime što stigne na njihov stol. U svakom slučaju, već sutra bi mogli biti pametniji. Pa možda i saznamo seli li Babo u svoj šesti NBA klub.


Tagovi

NBABojan BogdanovićDetroit PistonsLos Angeles LakersDallas MavericksMiami HeatAtlanta HawksLeBron JamesLuka Dončić

Ostale Vijesti