Vincent Carchietta-USA TODAY Sports
Vincent Carchietta-USA TODAY Sports

Bogdanović brojao preko 20 u porazu, Lakersi ponovno kreću u akciju njegovog dovođenja

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 12.11.22. | 08:32

Hrvatski košarkaš se u porazu Pistonsa u Madison Square Gardenu vratio dobrim starim navikama

Nakon što je u protekle četiri utakmice išao debelo ispod svog ovosezonskog prosjeka od 19,3 poena, Bojan Bogdanović se sinoć protiv New York Knicksa vratio uobičajenoj rutini. Zabio je najbolji hrvatski košarkaš 25 poena s tim da nije stavio niti jednu tricu iz pet pokušaja (šut 9/15), a svom je učinku pridoda i pet ugrabljenih skokova i podijelio tri asistencije.

Ni to, međutim, nije pomoglo njegovim Detroit Pistonsima da izbjegnu poraz u Madison Square Gardenu i to okrugli, deseti u sezoni, rezultatom 112:121.

Imali su Pistonsi na minutu i pol do kraja samo minus četiri, ali je onda prvo RJ Barrett stavio dva bacanja, a Immanuel Quickley stavio tricu i prelomio susret za ukupno sedmi ovosezonski gostujući poraz Pistonsa iz sedam utakmica.

Navijači kluba iz Motor Cityja mogu, doduše, utjehu potražiti u činjenici da je Cade Cunningham i dalje van stroja, ali i da je Bojan ponovno ubacio u brzinu više. A američki mediji donose informaciju kako njegove igre ne prolaze ispod radara. Naime, u NBA kuloarima se ponovno šapuće o reanimaciji interesa LA Lakersa za Bogdanovićeve usluge.

Kako ljetos nisu uspjeli (ili nisu htjeli) složiti dovoljno primamljiv paket Utah Jazz za Hrvata, Lakersi su ostali bez velikog šuterskog pojačanja i promatrali kako Bogdanoviću Pistonsi daju dvogodišnji ugovor vrijedan 39,1 milijun dolara.

Lakersi su pak očajno ušli u sezonu, tako su sinoć primjerice poraženi od Sacramenta 120:114 (bez ozlijeđenog LeBrona Jamesa) i drže predzadnje mjesto Zapada s dvije pobjede iz 11 utakmica.

Shvativši da sezona miriši na novi debakl, a da James više nije u cvijetu mladosti – bez obzira što na ljeto planiraju dovesti nekog kapitalca – na gornjim katovima slavne franšize su se uspaničili i sada traže spasonosno rješenje. Ponajviše pouzdane šutere, što Bogdanović, znana je stvar – zasigurno jest.

Bogdanović je blizu elitnog 50-40-90 kluba, košarkaša koji gađaju barem 50 posto iz igre, 40 posto za tri poena i 90 posto slobodnih bacanja. Trenutno je na 48,7 posto učinka iz igre, trica mu je na nevjerojatnih 45,7 posto, uz veliki volumen od 6,8 pokušaja po utakmici, dok penale trpa s 91,7 posto učinkovitosti.

I zato je bilo uistinu čudno kada je poslan u Detroit u kojemu je, recimo, jedini igrač rođen u 80-ima.

„On nam donosi iskustvo. Razumije određene situacije, što treba biti rečeno i napravljeno. On rado dijeli znanje s mladim igračima. Savršen je za tu ulogu. Skroman je. Ne hoda okolo i govori kako je napravio to i to u svojoj karijeri“, kaže trener Pistonsa Dwane Casey o Bojanu. Očito kako se 65-godišnjaku sviđa Bojanov karakter, ali i stil igre, jer je već u nekoliko navrata istaknuo važnost hrvatskog košarkaša za moment u kojem se Detroit nalazi – rebuildingu.

A isto tako je očito i kako se Bogdanović dobro snalazi u toj roli.

„Bio sam jedan od najmlađih u momčadi. I sada sam se našao u poziciji da sam najstariji. Tako da da, ovo je nova situacija za mene, ali pokušavam ostati pozitivan i biti najbolji mentor mladim igračima. Čak i ako nakupimo nekoliko poraza na startu, radi se o mladoj momčadi. Zabavno je pratiti njihov rast“, rekao je za Yahoo Sports Bogdanović.

Možda mu se mentoriranje uistinu sviđa, kako sam kaže, ali nakon što je u tri godine s Jazzerima lovio naslov, sigurno da bi s 33 godine na leđima volio nastaviti taj lov. A u Lakersima, kakvi jesu da jesu, sigurno ima više šanse. Osobito iduće sezone kada se navodno sprema revitalizacija kluba.

Lakersi se ponovno interesiraju, piše o tome nekoliko viđenijih američkih sportskih medija. LeBron nema namjeru prekriženih ruku pratiti kako mu momčad tone u još jednu gubitničku sezonu. Samo preostaje za vidjeti misle li u LA-u ovog puta ozbiljno oko Bojanovog angažmana ili će sve ostati na priči kao i na ljeto…

NBA rezultati:

Boston - Denver 131-112

Orlando - Phoenix 114-97 (Dario Šarić je za deset minuta ostao bez poena uz tri skoka i jednu asistenciju)

New York - Detroit 121-112

Oklahoma City - Toronto 132-113

San Antonio – Milwaukee 111-93

Memphis - Minnesota 114-103

Golden State - Cleveland 106-101

LA Lakers - Sacramento 114-120



Tagovi

NBABojan BogdanovićDetroit PistonsLos Angeles LakersLeBron James

Ostale Vijesti