Erik Williams-USA TODAY Sports
Erik Williams-USA TODAY Sports

Clutch blokada i savršena večer Ivice Zubca za slavlje Clippersa u večeri punoj iznenađenja (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 5min | pon. 28.02.22. | 08:57

Babo se zaustavio na skromnih 11 poena, ali je zato popularni 'Kum' bio sjajan kojem su četiri blokade nedostajala da dođe do triple-doublea!

Svi ljubitelji NBA košarke iznimno vole utakmice vikendom budući da se dobar dio njih ne igra u 'kasni sat'. Jučer, odnosno sinoć, je na rasporedu bilo nekoliko zanimljivih ogleda, a svakako je najzanimljivija utakmica bila ona između Knicksa i 76ersa u kojoj su gosti na kraju slavili u Gardenu. Harden je upisao triple-double učinak, Embiid je dogurao do 37 poena, a jako zanimljivu partiju odigrao je i mladi Maxey koji se zaustavio na 21 poenu.

Kod domaćina je najbolji bio Barrett, on i Fournier su svaki skupili po 24 poena, s tim da se Randle zaustavio na 16 poena. Domaćinu su nedostajali Rose, Grimes, Walker i Šamanić, gosti nisu imali tako bitnih izostanaka, a nije ih koštala ni loša izvedba igrača s klupe koji su skupili tek 18 poena. Vodstvo se na utakmici mijenjalo 11 puta, dok je jednom manje rezultat bio poravnat.

Embiid i Harden već sad zastrašuju cijelu ligu. Ako se među njima stvori kemija, ne bi bilo nikakvo iznenađenje da daleko doguraju u doigravanju. Ove ili sljedeće godine, nije ni bitno, ali obojica su bez prstena, a to im je veliki motiv da bi se o njima jednog dana pričalo kao besmrtnicima.

„Nezaustavljivi“, jednom riječju osvrnuo se Kamerunac na svoje partnerstvo s Jamesom Hardenom.

„Večeras smo imali osjećaj kao da igramo u Philadelphiji“, dodao je Harden.

Od ostalih utakmica, najveće iznenađenje je težak poraz Lakersa u Staplesu, odnosno po novome Crypto.com Areni. Konačan rezultat bio je 95:123 za goste iz New Orleansa, a iako se nitko posebno nije istaknuo, dobre utakmice su odigrali su McCollum (22 poena, 8 asistencija) te Ingram (19 poena, 8 asistencija), s tim da je bivši Laker potrošio najviše lopti od igrača Nole.

Lakersi su bili lišeni usluga Davisa, Nunna i Bradleyja, a ni dobra partija Kinga Jamesa (32 poena, 6 skokova, 3 asistencije) nije pomogla domaćinu. Westbrook je ostao na 16 poena (šut iz igre 5/15), a Anthony na 13. Budući da je spomenuti trojac jedini bio dvocifren u redovima domaćina, nije nikakvo iznenađenje da su na kraju glatko poraženi.


Valja spomenuti i izvrsnu partiju Ivice Zupca u tijesnoj pobjedi njegovih Clippersa protiv Houstona. Hrvatski centar skupio je 14 poena, 15 skokova, 3 asistencije, 1 ukradenu loptu i čak 6 blokada, od kojih je najvažnija ona 16 sekundi prije kraja utakmice na Christianu Woodu. Prvotno je sviran faul, gosti su uložili 'challenge' i na kraju je odluka promijenjena. Ovo je rekordna večer hrvatskog centra koji nikad nije imao šest blokada na jednoj utakmici, a osim njega je veoma dobar bio i Reggie Jackson.

Klupe su bile dominantne u ovom ogledu, a prednost se mijenjala čak 15 puta. Odlučivale su nijanse, konačan rezultat bio je 98:99 za LAC, a Zubac ovakvim partijama, kad Georgea i Leonarda, pokazuje da je spreman na još veću ulogu u momčadi. Zanimljivo, domaćini su imali sedam od devet igrača koji su utakmicu završili s dvoznamenkastim brojem koševa, ali nitko nije imao više od 17 poena koliko je na kraju pripalo Mathewsu.

Spomenimo za kraj da je Bojan Bogdanović postigao 11 poena u pobjedi Jazzera protiv Sunsa, baš kao i da je u neočekivanom porazu Bostona od Indiane briljirao Brissett, s tim da je domaći sastav imao četiri igrača koji su skupili više od 20 poena.

NBA, 28. veljače

Phoenix – Utah 114:118

Indiana – Boston 128:107

NY Knicks – Philadelphia 76ers 109:125

Charlotte – Detroit 116:116 (nakon produžetka 126:127)

Houston – LA Clippers 98:99

GSW – Dallas 101:107

Porrtland – Denver 92:124

LA Lakers – NO Pelicans 95:123


Tagovi

Ivica ZubacLos Angeles ClippersBojan BogdanovićNBA

Ostale Vijesti