Germania
Germania

Najava dana: Zaostala utakmica u Maksimiru, uzvratni spektakli u Manchesteru i Münchenu

Vrijeme Čitanja: 5min | sri. 17.04.24. | 07:59

Evo što smo vam za danas pripremili.

Dinamo – Varaždin, 17.00

(Nogomet, HNL)

Dinamo će odigrati zaostalu utakmicu s Varaždinom još iz kolovoza prošle godine, utakmicu, koja je odgođena zbog onih nereda u Ateni. Puno se toga otad promijenilo, a zahvaljujući toj odgodi, Varaždin je jedina momčad do kraja sezone s kojom će Dinamo igrati još dvaput. Za 10-ak dana, naime, Modri gostuju u Varaždinu. U prva dva dvoboja imali su Modri velikih problema, u gostima jedva izvukli bod u nadoknadi (1-1), iako su odigrali jako dobrih sat vremena, a u Maksimiru su slavili 1-0 golom Petkovića s bijele točke, s tim da je Nevistić obranio kazneni udarac Dabre. Sad je Dinamo u pobjedničkom nizu, ima pet pobjeda zaredom, forma raste i u Maksimiru se ugnijezdio potpuni optimizam. Varaždinci imaju u zadnja četiri kola dvije pobjede u gostima I dva poraza doma, sve naizmjence, po toj logici sad je na redu – pobjeda u gostima. Pa da vidimo…

Bayern – Arsenal, 21.00

(Nogomet, Liga prvaka)

Prva utakmica između njemačkog I engleksog predstavnika završila je neodlučeno 2-2 na Emiratesu 9. travnja. Bukayo Saka i Leandro Trossard upisali su se u strijelce za Topnike. Serge Gnabry i Harry Kane pogodili su mrežu Nijemaca. Bayern je u posljednje vrijeme bio bolji od Arsenala, neporažen u posljednja četiri ogleda (tri pobjede), a Arsenal traži svoju prvu pobjedu u utakmicama između ovih dviju momčadi od listopada 2015. Gol-razlika Bavaraca u odnosu na Topnike u tom je razdoblju 17-5. U četiri dvoboja Lige prvaka na domaćem terenu ove sezone Bayern je neporažen (tri pobjede), a Arsenal ima jednu pobjedu, jedan remi i dva poraza na gostovanjima ove sezone. Bayern se prošlo kolo oprostio od njemačkog naslova nakon 11 godina, iako je pobijedio Köln 2-0, dočim je Arsenal predao vrh Manchester Cityju porazom doma protiv Aston Ville (0-2).

Man City – Real Madrid, 21.00

(Nogomet, Liga prvaka)

Ovo je četvrti put u posljednjih pet sezona da se ove dvije momčadi susreću u nokaut fazi natjecanja. U prethodna tri navrata Manchester City slavio je dvaput, a Real Madrid, u polufinalu pretprošle sezone, jednom. Zapravo, jedina utakmica između ova dva suparnika koja nije bila neizvjesna, bio je uzvratni polufinalni susret u prošloj sezoni. Nakon 1-1 u prvoj madridskoj utakmici, Manchester City odigrao je najbolju utakmicu sezone i slavio s 4-0. Navijači Građana nadaju se istom scenariju i večeras. Prvi dvoboj bio je prilično izjednačen, spektakularan. Mogao je prevagnuti na obje strane, a završio je 3-3. City nije izgubio 24 utakmice, a na svojem terenu ne zna za poraz 41 utakmicu te danas Građani mogu izjednačiti rekord iz 2021. kada su u Manchesteru ostali neporaženi 42 utakmice.

Real Madrid s druge strane suvereno maršira prvenstvom Španjolske. Serija Real Madrida bez poraza nije kao Manchesterova, ali je i dalje impersivna. Madriđani nisu izgubili već 15 utakmica, puno su ležerniji u domaćem prvenstvu od Građana i puni motiva dočekuju ovaj teški dvoboj. Nadamo se da ćemo u nekom trenutku vidjeti svu trojicu hrvatskih reprezentativaca na terenu, Gvardiola i Kovačića protiv Modrića.

Dundee – Rangers, 21.00

(Nogomet, Premiership)

Nakon strašnog kiksa kod Ross Contyja (2-3) Rangersi u zaostaloj utakmici 30. kola gostuju kod šestoplasiranog Dundeeja, koji već dva kola ne zna za pobjedu, a Rangersima su tri boda nasušno potrebna kako bi se primakli na bod vodećem Celticu. U prosincu na Ibroxu završilo je 3-1, devet utakmica Dundee nije pobijedio Rendžere (osam pobjeda i remi), prema tome... Očekuje se nastup Borne Barišića.

Ulsan – Yokohama, 12.00

(Nogomet, Azijska Liga prvaka)

Prva polufinalna utakmica Azijske lIge prvaka, korejsko-japanski okršaj, loptom a ne sabljama ili mačevima, da ne nabrajamo sad druga drevna oružja. Ulsan je neporažen šest, a Yokohama pet utakmica Lige prvaka, a u svojim nacionalnim prvenstvima Ulsan je treći nakon sedam, a Yokohama peta nakon osam kola, Ulsan ima dvije pobjede zaredom, Yokohama F. Marinos remi, dvije pobjede i remi u zadnja četiri nadmetanja. Jedno je sigurno, neće danas ništa biti riješeno.

Zrinjski – Sloga, 18.00

(Nogomet, Kup BiH)

Uzvrat polufinala Kupa, nakon 0-0 u Doboju Plemići su veliki favoriti na svom stadionu pod Bijelim Brijegom. U međuvremenu su kao domaćini igrači Željka Petrovića svladali Zvijezdu 4-0 i u gradsdkom derbiju pogotkom Ćuže Velež 1-0, još se vuku repovi s te utakmice zbog navijačkih incidenata, ali ako će sačuvati hladnu glavu nogometaši Zrinjskog trebali bi uvjerljivo slaviti protiv momčadi koja ima tri poraza u zadnja četiri nadmetanja, dakle sve osim tih 0-0 protiv Mostaraca.

Brann – HamKam, 18.00

(Nogomet, Eliteserien)

Norveško prvenstvo stiglo je do trećeg kola, ali danas unaprijed igraju utakmicu 16. kola Brann i HamKam. Domaćin je peti sa četiri boda, pobjeda, poraz i remi, gost predzadnji s dva poraza i remijem, dakle naoko sve jasno, no sezona je mlada, treba biti oprezan...

Molde – Odd, 18.00

(Nogomet, Eliteserien)

Ova dva kluba igraju unaprijed utakmicu 17. kola, Molde je nakon tri odigrane utakmice u novoj sezoni drugi s istim, maksimalnim brojem bodova kao i Bodo/Glimt, ali za jedan pogodak slabijom gol-razlikom, dočim je Odd sedmi s gol-razlikom 4-4, pobjedom, remijem i porazom. Ovdje je domaćin veliki favorit; u zadnja četiri domaćinstva zabio je u prvih 45 minuta, a u zadnje četiri utakmice u prvenstvu i Kupu nije primio gol.

CSKA Sofia – Botev, 18.00

(Nogomet, bugarski Kup)

Prva polufinalna utakmica bugarskog kupa, uzvrat u Plovdivu je 1. svibnja, a domaćin danas želi osigurati da na Praznik rada ne mora baš puno 'delati'. CSKA je treći nakon 29 kola bugarskog prvenstva, Botev osmi, dijeli ih 19 bodova, no Botev je u seriji četiri kola bez poraza, dočim momčad iz Sofije ima dva poraza u zadnja tri kola i mora se vaditi pred svojim navijačima za zadnje neuspjehe, poput poraza doma od Pirina iz Blagoevgrada (1-2) prošli petak.

Apollon - Pafos, 19.00

(Noogmet, ciparski Kup)

Uzvrat polufinala ciparskog kupa, Pafos je kao domaćin slavio 2-1, branio je Ivica Ivušić, igrao Petar Bočkaj, na klupi bio pričuvni vratar Renato Josipović. Apollon je vodeći u Ligi za ostanak, Pafos peti u Ligi za prvaka, prošlo kolo Pafos je izgubio doma od APOEL-a 0-2, a Apollon kao gost slavio kod Nee Salamis 2-0.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladionicekladioničarski dan

Ostale Vijesti