Germania
Germania

Najava dana: Preostala dva dvoboja 1/4 finala Lige prvaka, završnica Championshipa, škotska i slovenska liga

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 10.04.24. | 07:59

Evo što smo vam za danas izdvojili.

Atletico Madrid – Borussia Dortmund, 21.00

(Nogomet, Liga prvaka)

Od osam sudionika četvrtfinala natjecanja dva nominalno najslabija su Atletico Madrid i Borussia Dortmund. E, pa, jedan od ta dva kluba plasirat će se u polufinale. Što se tiče domaćih prvenstava, ba kluba bilježe sezone za zaborav. Atletico je četvrti i do kraja sezone očekuje ga grčevita borba za Ligu prvaka (osim ako ne osvoje ovo natjecanje), a Borussia Dortmund je peta i - do kraja sezone očekuje je grčevita borba za Ligu prvaka (osim ako ne osvoje ovo natjecanje). Oba trenera nemaju prevelikih problema s izostancima, a Simeoneova momčad slovi kalo blagi favorit.

Paris Saint-Germain – Barcelona, 21.00

(Nogomet, Liga prvaka)

Dva prvaka svojih država malo tko vidi kao prvake Europe. No, malo po malo, kolo po kolo i jedan od dva velikana naći će se u polufinalu u kojem će igrati protiv boljega iz dvoboja Atletico Madrid - Borussia Dortmund. Prema tome, bit će i favorit u tom duelu! Luis Enrique je u karijeri igrao s Xavijem, a onda ga je i trenirao. Sada se susreću na suprotnoj strani, a Xavi ima većih problema s izostancima te pariška momčad slovi kao blagi favorit. Riječ je i o trenerima koji gaje sličan nogometni stil. Ovo će ujedno biti i sudar dva bivša Messijeva kluba.

Dundee – Rangers, 21.00

(Nogomet, Premiership)

Drugoplasirani Rangersi gostuju kod šestoplasiranog Dundeeja u zaostaloj utakmici 30. kola škotskog nogometnog prvenstva. u srazu Premiershipa na stadionu Scot Foam u Dens Parku. U svojoj posljednjoj ligaškoj utakmici Dundee je izgubio doma od Motherwella 1-2, a Gersi odigrali 3-3 doma s Celticom, izjednačivši u sudačkoj nadoknadi, sačuvali su time bod zaostatka. Rangersi su pobijedili Dundee u posljednjem međusobnom susretu u Premiershipu, 3-1 na svom Ibroxu u prosincu. Rangersi su u posljednje vrijeme bili bolji od Dundeeja, neporaženi u zadnjih devet ogleda u Premiershipu (osam pobjeda). Dundee nije slavio protiv Protestanata iz Glasgowa od studenog 2017. Gersi otad imaju gol-razliku 27-3.

Birmingham – Cardiff, 20.45

(Nogomet, Championship)

Utakmica 22-plasiranog (od 24 kluba) domaćina protiv 11-plasiranog gosta iz Walesa. Obje momčadi izgubile su u prošlom kolu i u negativnom su nizu u zadnjih pet kola, Birmingham našeg Ivana Šunjića ima četiri poraza i pobjedu, Cardiff City tri poraza i dvije pobjede. Posljednji međusobni Birmingham je dobio 1-0 kao gost na Cardiff City Stadiumu u prosincu. Strijelac za Plave bio je Juninho Bacuna.

Bristol City – Blackburn, 20.45

(Nogomet, Championship)

Dvoboj momčadi iz sredine ljestvice drugog razreda engleskog nogometa. Bristol City je 12., a Blackburn Rovers 16. Obje su momčadi odigrale po 0-0 u svojim utakmicama prošlog kola, a Blackburn je pobijedio u posljednjem susretu Championshipa između ovih dviju momladi, 2-1 na svom Ewood Parku u prosincu. U posljednjih šest prvenstvenih utakmica, Bristol City je tri puta pobijedio, jedan put remizirao i dva puta izgubio. Blackburn je u istom razdoblju ostvario jednu pobjedu, četiri remija i jedan poraz.

Hull – Middlesborugh, 20.45

(Nogomet, Championship)

Ogled susjeda na ljestvici, osmog i devetog, obje momčadi imaju isti broj bodova (61), a samo šest bodova zaostaju za mjestom koje vodi u doigravanje za Premier ligu, no Hull ima utakmicu manje, dakle više bi domaćinu odgovarao eventualni bod, no znamo da Englezi tako ne razmišljaju, žele pobjedu pod svaku cijenu, pa tko živ, tko mrtav... M'Borough je sedam kola bez poraza, pet pobjeda ima u tom razdoblju, dok je Hull tek u prošlom kolu prekinuo šestokolni niz bez pobjede. Zanimljivo, u prosincu na Riversideu Hull je kao gost slavio 2-0....

Ipswich – Watford, 20.45

(Nogomet, Championship)

Domaćin je bio drugoplasirani, bod iza Leicestera, bod ispred Leedsa uoči ovog kolam, a Watford je 14, ne može ni gore ni dolje, rekli bismo, u zadnja tri kola ima tri remija, prije toga pobjedu. Ipswich je izgubio u gostima kod Norwicha u prošlom kolu (0-1), sad se očekuje iskupljenje, poglavito što je u zadnjem međusobnom u prosincu na Vicarage Roadu slavio kao gost 2-1.

Swansea – Stoke, 21.00

(Nogomet, Championship)

Ovo je već borba za o(p)stanak, 18-plasirani Stoke City putuje na megdan 15-plasiranom Swansea Cityju. Današnji domaćin ima tri kola bez pobjede, od čega dva poraza, a današnji gost nakon trijumfa u gostima kod Hulla ima dva remija doma (1-1 i 2-2). U prosincu je njihov međusobni sraz završio 1-1, a Stoke je u posljednje vrijeme bio bolji od Swanseaja, neporažen u zadnjih pet dvoboja u prvenstvu (tri pobjede, dva remija).

WBA – Rotherham, 21.00

(Nogomet, Championship)

Petoplasirani West Brom protiv 'fenjeraša' koji je već ispao jer zaostaje 20 bodova za zonom spasa pet kola prije kraja. Domaćin mora osigurati mjesto među četvorkom za doigravanje, bježao je šest bodova sedmoplasiranom Coventryju uoči ovog kola. West Bromwich je pobijedio u posljednjem susretu Championshipa između ovih momčadi,2-0 na stadionu AESSEAL New York u prosincu. Zabili su Grady Diangana i Jed Wallace. No, oprez, već ispali Rotherham je prije 10 dana iznenadio Millwall, nema predaje u engleskim ligama...

Celje – Bravo, 14.45

(Nogomet, slovenska Prva liga)

Šest kola Celje je bez poraza, od kiksa kod Domžala, a sedam kola prije kraja momčadi Damira Krznara u goste stiže četvrtoplasirani ljubljanski Bravo, u kojem igra Dinamov posuđeni srednji branič Jakov Gurlica. Bravo ima dva poraza, posljednji baš od spomenutih Domžala, pa da vidimo mogu li gosti pomutiti planove o naslovu domaćima i time eventualno pomoći Olimpiji. Celje je prvo s 10 bodova prednosti ispred ljubljanskih Zmajčeka, a Maribor je uvjerljivo treći.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladioničarski dankladionicekladionica

Ostale Vijesti