REUTERS/Loren Elliott
REUTERS/Loren Elliott

Stao niz sjajne Amerikanke, druga igračica svijeta spriječila je u pohodu na treći naslov u nizu

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 30.04.24. | 10:21

Bjeloruskinja je slavila u tri seta

Druga tenisačica svijeta, Bjeloruskinja Arina Sabaljenka, u ponoćnom je obračunu svladala Amerikanku Danielle Collins (WTA - 15.) sa 4-6, 6-4, 6-3 i tako postala posljednja četvrtfinalistica WTA 1000 turnira na zemljanoj podlozi u Madridu, na kojem brani prošlogodišnji naslov.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bjeloruskinja je zaustavila niz 30-godišnje Amerikanke koja je pobijedila u zadnjih 15 mečeva, osvajajući naslove u Miamiju i Charlestonu.

Collins je bila blizu i 16. uzastopnoj pobjedi, jer je nakon osvojenog prvog seta imala dvije 'break'-lopte za vodstvo 5-3 u drugom setu. No, Sabaljenka se uspjela izvući. Osvojivši taj gem izjednačila je na 4-4 i započela niz od šest osvojenih gemova, kojim je izjednačila na 1-1 u setovima te povela sa 3-0 u odlučujućoj dionici meča.

Collins je vratila jedan izgubljeni servis 'breakom' za 1-3, ali više od toga nije uspjela napraviti.

Bio je to njihov peti međusobni dvoboj i peta pobjeda 25-godišnje Bjeloruskinje, kojom je došla do svog prvog četvrtfinala nakon što je u siječnju obranila naslov na Australian Openu.

Sabaljenka će u srijedu u četvrtfinalu igrati protiv 17-godišnje Ruskinje Mire Andrejeve (WTA - 43.) koja je sa 7-6 (2), 6-4 u osmini finala svladala Talijanku Jasmine Paolini.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

WTAWTA MadridArina SabaljenkoArina SabaljenkaDanielle Collins

Ostale Vijesti