Eibner/ Roger Buerke/EXPA
Eibner/ Roger Buerke/EXPA

Bild oštro po Bjelici: “Čini se da je izgubljen i nema rješenje za golgetersku krizu”

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 30.04.24. | 10:10

Pred nogometašima Union Berlina dramatična su tri kola, a zbog loše igre u napadačkom dijelu, mjesto Nenada Bjelice na klupi više nije tako sigurno

Zvono za uzbunu upaljeno je u Berlinu. Union je već pet kola bez pobjede, a iako su u prošlom kolu na gostovanju kod Borussije Mönchengladbach barem uspjeli prekinuti niz od tri uzastopna poraza, 0-0 remi ipak nije do kraja zadovoljio apetite Union Berlina, prvenstveno zato što se zaliha u odnosu na društvo s dna ljestvice istopila.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Momčad pod vodstvom Nenada Bjelice ima još samo dva boda prednosti u odnosu na Mainz, a između njih se smjestio Bochum, bodovno izjednačen s Unionom. Posljednja tri kola dat će nam odgovor tko će na koncu završiti na 16. mjestu, koje vodi u dodatne kvalifikacije za ostanak protiv trećeplasiranog sastava 2. Bundeslige. Ako žele izbjeći taj dvomeč, momci iz glavnog grada trebat će barem jednu pobjedu.

Raspored im ide na ruku jer ih u zadnja tri kola očekuju utakmice protiv Bochuma, Kölna i Freiburga, od čega će samo kod Kölna gostovati. No, da bi stigli do pobjede, morat će popraviti efikasnost jer imaju drugi najslabiji napad lige s mizernih 26 postignutih pogodaka u 31 utakmici. Upravo se problemom neefikasnosti Union Berlina pozabavio i Bild, koji također secira i Bjeličinu poziciju. Naime, iako je dobro startao na klupi Uniona te ih doveo do 12, mjesta u veljači i ožujku, najnoviji niz bez pobjede doveo je u pitanje njihov ostanak u Bundesligi.

"Čini se da je Bjelica izgubljen i da nema rješenje za golgetersku krizu svojih igrača", tvrdi Bild. Na pitanje o neraspoloženom napadu, napisali su: "Tako će biti jako teško ostati u Bundesligi. Jedno pitanje postaje goruće: može li Union u preostale tri utakmice ponovno zabijati?", pitaju se.

Da napadačka statistika bude još poraznija za hrvatskog trenera, govori podatak da je od njegovog preuzimanja Union zabio samo 14 golova, najmanje u ligi u tom periodu. No, kao prednost navode činjenicu da imaju 3. najbolju obranu u tom periodu, dok su s 23 osvojena boda na 9. mjestu, kada bismo gledali tablicu od 14. kola, odnosno od trena kada je Nenad Bjelica imenovan šefom struke Uniona.

Ipak, loša igra u napadu i manjak ikakve kreacije, mogli bi njegovu poziciju dovesti u pitanje, čak i ako uspije osigurati ostanak. Stoga je ključno ne samo da na konto stavi što više bodova u završnici, već i da popravi gol-razliku, no garancija za ostanak neće biti sve do ljeta. Pogotovo jer, naglašava BIld, i dalje se pamti skandal kada je otvorenim dlanom odgurnuo Leroya Sanea po licu.

Kada sve sumiramo, zaključak je jasan. Pred Union Berlinom su vrlo duga tri kola, a pred Bjelicom još duže iščekivanje o vlastitoj sudbini. Osim, naravno, ako ne uspije izboriti ostanak, tada će sve biti jasno. (I.M.)




Tagovi

BundesligaUnion BerlinNenad Bjelica

Ostale Vijesti