Germania
Germania

Najava dana: Budimir i Pašalić u akciji, zanimljiv okršaj u Engleskoj, a tu su i košarkaški derbiji

Vrijeme Čitanja: 5min | pon. 15.04.24. | 07:59

Evo što smo vam za danas izdvojili.

Fiorentina – Genoa, 18.30

(Nogomet, Serie A)

Fiorentina je na 10. mjestu sa 43 boda u 30 utakmica. Fiorentina je poražena 1-0 u posljednjoj utakmici Serie A na Allianz stadionu protiv Juventusa, produživši svoj niz bez pobjede na četiri. Genoa je pobijedila Veronu 2-1 u svojoj posljednjoj prvenstvenoj utakmici i prekinula niz od četiri utakmice bez pobjede, trenutno je na 12. mjestu s 38 bodova. Viole su slavile u posljednjem susretu Serie A između ovih momčadi, pobjedivši 4-1 na Luigiju Ferrarisu u kolovozu. K tome, Fiorentina je u zadnje vrijeme bila bolja od Genoe, neporažena u posljednjih šest utakmica Serie A (po tri pobjede i remija). Đenovezi traže svoju prvu ligašku pobjedu u utakmicama između dviju klubova od rujna 2019.

Atalanta – Verona, 20.45

(Nogomet, Serie A)

Atalanta je na šestom mjestu s 50 bodova u 30 utakmica, ali poražena 1-2 u posljednjoj utakmici Serie A na Unipol Domusu protiv Cagliarija, no u četvrtak je u Europskoj ligi trijumfirala na Anfieldu protiv Liverpoola (3-0) te ako ne izbori Ligu prvaka u preostalih osam utakmica talijanskog prvenstva može do elite osvajanjem drugog po rangu Uefina klupskog natjecanja. Verona je u posljednjoj utakmici Serie A poražena 1-2 od Genoe na Bentegodiju, produživši svoj niz bez pobjede na tri, ostavši na 17. mjestu sa 27 bodova. Kad su se ove dvije momčadi posljednji put susrele u ligi, Atalanta je u rujnu pobijedila 1-0 (Koopmeiners). K tome, Atalanta je u zadnje vrijeme bila bolja od Verone, s tri pobjede zaredom.

Chelsea – Everton, 21.00

(Nogomet, Premier liga)

Kako se sezona Premier lige bliži kraju, Chelsea želi izgraditi zamah za sljedeću sezonu utakmicama poput susreta u ponedjeljak na Stamford Bridgeu protiv Evertona, koji je pod pritiskom da ostane podalje od mjesta za ispadanje. Chelsea je na devetom mjestu s 44 boda, osvojio je bod u svojoj posljednjoj utakmici Premier lige, remiziravši 2-2 na Bramall Laneu protiv Sheffield Uniteda, produživši svoj niz bez poraza na sedam (tri pobjede, četiri remija). Everton je u posljednjoj ligaškoj utakmici slavio 1-0 nad Burnleyem kod kuće i prekinuo niz od 13 utakmica bez pobjede, probivši se na 16. mjesto s 27 bodova. Toffeesi su samo dva boda iznad mjesta za ispadanje sedam utakmica za odigrati do kraja Premier lige. U prethodnoj utakmici između ovih suparnika Everton je trijumfirao 2-0 na Goodison Parku u prosincu, zabili su Abdoulaye Doucouré i Lewis Dobbin.

Osasuna – Valencia, 21.00

(Nogomet, Primera)

Valencia, koja se nada kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, gostuje u Pamploni kod Osasune našeg Ante Budimira, koja se nalazi u sredini ljestvice nakon 30 kola. Šišmiši su na sedmom mjestu s 44 boda, dok su Navarci deveti s 39 bodova. U prethodnoj utakmici LaLige između dvije strane Osasuna je slavila s 2-1 Mestalli u kolovozu. Ante Budimir je najbolji strijelac Osasune ove sezone. Hrvatski napadač predvodi momčad sa 16 golova u La Ligi, od čega je pet bilo ključnih, prvih na utakmici.

Alanyaspor – Galatasaray, 19.00

(Nogomet, Süper Lig)

Sljedeći izazov u pokušaju Galatasaraya da bude okrunjen naslovom prvaka turske Süper Lig dolazi u ponedjeljak na Kırbıyık Holding Stadyumu u Alanyji, na kojem 10-plasirani domaćin cilja završiti sezonu što više. Galatasaray je porazio Hatayspor 1-0 kod kuće u svojoj posljednjoj prvenstvenoj utakmici produživši svoj niz bez poraza na 19 (17 pobjeda), zadržavajući dva boda pred drugoplasiranim Fenerbahçeom. Alanyaspor zaostaje za četvrtoplasiranim Beşiktaşom šest bodova, za mjesto u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Alanyaspor je također dobio svoju posljednju utakmicu Süper Lig 3-0 na Kalyon Stadyumu protiv Gaziantepa, produživši svoj niz neporaženosti na sedam (četiri pobjede, tri remija). U prethodnoj prvenstveoj utakmici između ova dva kluba Galatasaray je slavio s 4-0 na RAMS Parku u studenom. Zabili su Dries Mertens dva te Mauro Icardi i Wilfried Zaha. Galatasaray je u posljednje vrijeme bio bolji od Alanyaspora, neporažen u posljednja četiri meča Superlige (po dvije pobjede i remija).

Vizela – Chaves, 21.15

(Nogomet, Primeira)

Ovo je derbi začelja, radi se o zadnjoj i predzadnjoj momčadi lige. Pritom Vizela ima dva boda više od Chavesa, ali imaju i šest manje od zone koja nudi potencijalni spas kroz dodatne kvalifikacije. Današnji rivali do kraja moraju odraditi još samo šest utakmica, odnosno u igri je 18 bodova. Dakle, praktički je sve jasno ovdje. Gostima je pobjeda jedini spas, a nisu niti domaćini nešto komotniji. Istaknut ćemo i zanimljivu statističku crticu, a to je da je sedam od zadnjih osam međusobnih ogleda ovih klubova završeno bez pobjednika.

Alcorcon – Villarreal B, 20.30

(Nogomet, Segunda)

Posljednji dvoboj 35. kola drugog razreda španjolskog klupskog nogometa, donosi nam direktan obračun za ostanak. Druga momčad Žute podmornice trenutno s 33 boda drži posljednje, 22. mjesto na ljestvici. No, pobjeda kod Alcocrona vratila bi ih u život jer je današnji domaćin na 18. mjestu, prvom koje garantira ostanak, a imaju samo četiri boda više od Villarreala B. Prvi njihov ovosezonski međusobni dvoboj završen je remijem s četiri pogotka.

Grenoble – Angers, 20.45

(Nogomet, Ligue 2)

Evo nas i u 2. francuskoj ligi, gdje Angers traži bod ili trobod kako bi preskočio St. Etienne i zasjeo na 2. mjesto. Što se Grenoblea tiče, drže 12. mjesto i po svemu sudeći neće imati problema s ostankom, ali još sigurnije je da neće ni u elitni razred. Prvi njihov ovosezonski dvoboj završen je minimalnom domaćom pobjedom Angersa.


Cibona – Zadar, 18.00

(Košarka, Premijer liga)

Derbi kola u prvenstvu Hrvatska igrat će se u KC Dražen Petrović. Zadar je na papiru, a i po rezultatima, značajno jači ove sezone, no ova utakmica dolazi im između dvije četvrtfinalne utakmice doigravanja ABA lige protiv Budućnosti. Stoga neće čuditi ako Danijel Jusup odmori ponekog od udarnih igrača, iako nije pretjerano poznat po toj praksi. Što se Cibone tiče, oni će ovaj dvoboj igrati samo s četiri seniora i nekoliko juniora te kadeta, a od poletaraca se ističe supertalentirani 16-godišnjak Borna Katanović.

Panathinaikos – Olympiacos, 19.15

(Košarka, grčka Liga za prvaka)

Veliki, najveći derbi grčke košarke, a ujedno i dvoboj momčadi koje su već osigurale četvrtfinale Eurolige. Dakle, obje su među šest najboljih u Europi u regularnom dijelu, uz napomenu da je Panathinaikos bolji ove sezone. Velike zasluge za to idu sjajnom turskom treneru Erginu Atamanu, dvostrukom osvajaču Eurolige s Efesom. No, u šest ovosezonskih međusobnih duela, Olympiacos vodi 4-2.

 


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladionicekladioničarski dan

Ostale Vijesti