Reuters
Reuters

Kineski veteran kojeg je pobijedio Hrgović nanio Joyceu prvi poraz u karijeri

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 16.04.23. | 08:35

Neočekivana pobjeda kineskog teškaša.

Veliku boksačku senzaciiju priredio je 39-godišnji kineski veteran Zhileli Zhang koji je sinoć u Londonu svladao dvije godine mlađeg domaćeg boksača Joea Joycea tehničkim nokautom u šestoj rundi meča. Joyce je prema Germaniji bio ogroman favorit u ovom dvoboju, budući da do sinoć nije izgubio profesionalni meč. No Zhang je boksa fenomenalno, u potpunosti je isprebijao Britanca i sudac je morao prekinuti meč i proglasiti Zhanga neočekivanim, ali potpuno zasluženim pobjednikom.

"Jako sam razočaran svojim nastupom. Bez prestanka me udarao desnicom. Nisam joj mogao izbjeći. Očekivao sam pobjedu kao što sam to do sada radio. Zahvalio bih vam se na potpori i čestitao suparniku na pobjedu. Svojim navijačima mogu samo poručiti da ću se vratiti", rekao je razočarani Joyce pred svojim također razočaranim navijačima u Copper Box Areni.

Ovim porazom Britanac je izgubio privremeni WBO pojas i pao je na listi izazivača Aleksandra Usika, što je dobra vijest za našeg Filipa Hrgovića koji je, podsjetimo, u kolovozu 2022. svladao Zhanga odlukom sudaca.

Sažetak meča možete pogledati OVDJE.


Tagovi

BoksZhilei ZhangJoe Joyce

Ostale Vijesti