Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

UEFA potvrdila: Hrvatska će i iduće sezone imati dva predstavnika u Ligi prvaka!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 30.04.24. | 09:59

Još malo dobrih vijesti za hrvatski futsal...

Izbacivanjem Rusije iz međunarodnih natjecanja pod okriljem FIFA-e i UEFA-e, Hrvatska malonogometna liga je od sezone 2022./23. bila tek jedna od četiri europske lige koja je ima dva predstavnika u Ligi prvaka u futsalu. Preostale tri su španjolska, portugalska i kazahstanska liga.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Hrvatska će i u sezoni 2024./25., trećoj u nizu, imati dva predstavnika u Ligi prvaka, potvrdila je jučer UEFA-a, dok će od sezone 2025./26. na mjesto Hrvatske uskočiti Ukrajina. Dakle, oba ovosezonska finalista HMNL-a, Futsal Dinamo i Olmissum, i iduće sezone će predstavljati Hrvatsku u Ligi prvaka, a od sezone 2025./26. u Ligi prvaka će igrati samo prvak Hrvatske 2025.

Futsal Dinamo i Olmissum, kao aktualni prvak i viceprvak, sudjelovali su i u ovosezonskoj Ligi prvaka, Olmissum je svoje natjecanje zaključio u Elitnoj rundi (trećoj od četiri faze natjecanja), a Futsal Dinamo u Glavnoj rundi (drugoj od četiri faze natjecanja).

Finale prvenstva Hrvatske 2024. počinje 3. svibnja utakmicom između aktualnog prvaka Futsal Dinama i viceprvaka Olmissuma. Prošle sezone Omišani su imali prednost domaćeg terena, a ove sezone Dinamo.

Prve dvije utakmice (petak 3. svibnja i ponedjeljak 6. svibnja) igraju se u Domu sportova II, a treća i potencijalna četvrta utakmica idući vikend (vjerojatno petak i nedjelja) u Omišu. Potencijalna peta utakmica (majstorica) igra se u Zagrebu.

Futsal Dinamo pustio je u prodaju ulaznice za prve dvije finalne utakmice koje se igraju u Domu sportova II. Ulaznice je moguće nabaviti na online platformi CoreEvent, a od srijede i u BBB Fan Shopu u Ilici 37.

Cijena ulaznice iznosi sedam eura, a ulaz za navijače rođene 2012. i mlađe je besplatan.

U petak i ponedjeljak očekuje se ispunjena Dvojka Doma sportova, te iz Futsal Dinama apeliraju na navijače da što ranije nabave ulaznice kako bi se izbjegle gužve na blagajnama i ulazima.



Tagovi

FutsalfutsalFutsal DinamoMNK Futsal DinamoDinamo Zagrebprvenstvo hrvatske u futsaluFutsal Liga prvaka

Ostale Vijesti