Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports
Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports

VIDEO LeBron ispao, Murray ponovno 'clutch'! Oklahoma počistila Pelicanse, White uništio Miami

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 30.04.24. | 08:02

Odigrane su još tri utakmice NBA doigravanja, nakon kojih su dvije serije završene

Los Angeles Lakersi ponovno su ispali od Denver Nuggetsa, drugu sezonu u nizu. Iako su ponovno velik dio utakmice bili u prednosti, Nikola Jokić i Jamal Murray još jednom su u završnici bili prejaki za LeBrona Jamesa i društvo iz Grada anđela te slavili 108-106. Fantastični Kanađanin ponovno je bio krvnik za Lakerse, a koš odluke zabio je četiri sekunde prije kraja utakmice.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Murray je na koncu zabio 32 poena uz sedam asistencija, Porter Jr. je dodao 26 poena, a MVP kandida Nikola Jokić 25 poena uz 20 skokova i devet asistencija. Kod Lakersa, ponovno je fantastičan bio 39-godišnji LeBron James sa 30 poena, devet skokova i 11 asistencija, Austin Reaves je dodao 19, a Anthony Davis 17 uz 15 skokova.

U polufinale Zapada prošli su i košarkaški Oklahoma City Thundera, koji su novom gostujućom pobjedom 97-89 kompletirali 'metlu' protiv New Orleans Pelicansa. Prvi nositelji konferencije dvoboj su prelomili u posljednjoj dionici, koju su u svoju korist dobili 27-18, a predvodio ih je Shai Gilgeous Alexander s 24 poena i 10 skokova. Jaylin Williams je također ubacio 24, a fenomenalan je u posljednjoj dionici bio Josh Giddey, koji je s četiri trice pogurao Thunder prema pobjedi.

Kod poraženih Pelicansa, CJ McCollum ubacio je 20 poena, a Jonas Valanciunas 19 uz 13 skokova. Bez ozlijeđenog Ziona Williamsona i uz slab učinak Brandona Ingrama, Pelikani su bili lagan zalogaj za OKC.

Velik korak prema prolasku u polufinale Istoka napravili su Boston Celticsi. U četvrtom dvoboju reprize prošlosezonskog finala konferencije, sa 102-88 pobijedili su na gostovanju kod Miami Heata. Domaćin je ponovno bio bez ozlijeđenog Jimmyja Butlera, a utakmica je od prve do posljednje minute protekla u dominaciji Kelta.

Već nakon prve dionice gosti su imali 10 poena prednosti, do poluvremena je narasla na 17 razlike, a u trećoj četvrtini i do rekordnih +28 za Boston. Na koncu, sigurnih 14 poena prednosti za 3-1 vodstvo u seriji i priliku da na domaćem terenu završe posao.

Najzaslužniji za pobjedu bio je fantastični Derrick White s 38 poena, što mu je rekord karijere u doigravanju. Zabio je čak osam puta za tri poena, a pored njegove partije, u sjeni su ostali Jayson Tatum (20p, 11sk) i Jaylen Brown sa 17 ubačaja. Kod Heata, Bam Adebayo najbolji sa 25 poena i 17 skokova, dok je Tyler Herro dodao 19 poena. (I.M.)


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

NBAJamal MurrayNikola JokićDenver NuggetsLos Angeles LakersBoston CelticsMiami HeatNew Orleans PelicansOklahoma City ThunderNBA doigravanje

Ostale Vijesti