Judašica Matić i službeno u Riju

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 04.06.16. | 16:30

Međunarodna judo federacija objavila je službene liste kvalificiranih judoka za olimpijski turnir u Rio de Janeiru i Hrvatsku će predstavljati Barbara Matić u kategoriji do 70 kilograma, objavio je Hrvatski judo savez.

Matić se nedavno vratila nakon ozljede ramena te je nakon četiri mjeseca izvan tatamija nastupila na Mastersu u Meksiku, gdje je izgubila u prvom kolu od prve nositeljice olimpijskog turnira, Nizozemke Polling. Zbog spomenute ozljede, Barbara nije mogla nastupati u završnici utrke za Rio te je iz direktnog plasmana pala u kontinentalnu kvotu, po kojoj se može plasirati samo jedna judoka iz države.

Matić slovi za jednu od nadolazećih judo zvijezda, što je potvrdila dvostrukom titulom svjetske juniorske prvakinje 2013. i 2014. godine, brončanom medaljom sa seniorskog Europskog prvenstva 2014. godine, kao i brojnim medaljama na najjačim svjetskim turnirima iz Grand Prix serije u posljednje tri godine.

21-godišnja Splićanka će tako po prvi puta nastupiti na olimpijskom judo turniru, koji se održava od 6. do 12. kolovoza u Carioca 2 areni.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Olimpijske igre Rio de JaneirojudoBarbara Matić

Ostale Vijesti