REUTERS/Umit Bektas
REUTERS/Umit Bektas

Real Madrid nudi 60 milijuna eura za Lovru Majera, on i Jude Bellingham buduće su zamjene za Modrića i Kroosa!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 27.12.22. | 08:30

Vezist Rennesa već bi ove zime mogao zamijeniti Danija Ceballosa, kojeg se Kraljevski klub želi riješiti

Prvak La Lige Real Madrid navodno je ponudio 60 milijuna eura za potpis Lovre Majera iz Ligue 1 kluba Stade Rennais

Prema pisanju francuskog lista Media Foot, Lovro Majer postao je glavna meta Real Madrida. Aktualni prvaci Europe i Španjolske podnijeli su ponudu vrijednu 60 milijuna eura za potpisivanje hrvatskog veznjaka iz Ligue 1 kluba Stade Rennais.

Lovro Majer prvo je svoj trag u profesionalnom nogometu ostavio u zagrebačkom Dinamu prije nego što je prošle godine zaradio preseljenje u Francusku. Ovaj 24-godišnjak pridružio se svom sadašnjem klubu iz Ligue 1, Stade Rennaisu i jačao je u posljednjih 18 mjeseci. Istodobno se učvrstio I u svojoj reprezentaciji.

Hrvatski reprezentativac nedavno je nastupio na Svjetskom prvenstvu u Kataru, gdje su njegovi Vatreni osvojili treće mjesto. U međuvremenu, Majer je nastupio gotovo 100 puta za Rennes, zabivši 19 golova i ostvarivši 25 asistencija. A igračev napredak u Ligue 1 zaokupio je pozornost nekoliko “klubova visokog profila”, uključujući Real Madrid, piše Media Foot, prenosimo doslovno.

Real Madrid će u nadolazećem prijelaznom roku pokušati dovesti barem jedno pojačanje u sredini terena. Dok će Los Blancosi u početku tražiti zamjenu za Danija Ceballosa, tražit će igrača koji može popuniti prazninu koju će Luka Modrić i Toni Kroos ostaviti u nadolazećim godinama. Dvojica ostarjelih veznjaka su na zalasku svojih karijera, prisiljavajući Real Madrid da napravi “plan nasljeđivanja”.

Nekoliko veznjaka tako se pojavilo na radaru Real Madrida, a Jude Bellingham je glavna meta. Ali Majer je također opcija koju vrijedi razmotriti za Los Blancose. 24-godišnjak se posljednjih godina uspoređivao s mladim Lukom Modrićem. A možda bi ga privukla ideja da zamijeni svog sunarodnjaka u Real Madridu.

Aktualni prvak La Lige sada je spreman ponuditi 60 milijuna eura za Hrvata. Ali u medijima se dakako ne spominje hoće li ta ponuda biti dovoljna da uvjeri Rennes da proda Majera. Osim toga, Real Madrid će se morati boriti protiv Atletico Madrida koji je također bacio oko na plavokosog hrvatskog ljevaka

Tih 60 milijuna eura primamljiva je svota za igrača koji nije dosegao vrhunac moći. Naknada bi također trebala pomoći Rennesu da uravnoteži poslovne knjige i postigne stabilno financijsko stanje. A bit će zanimljivo vidjeti hoće li ponuda biti dovoljna da Real Madrid već ove zime potpiše Majera. (nl)



Tagovi

Lovro MajerReal MadridRennesLa LigaLigue 1Luka ModrićToni KroosJude BellinghamDani Ceballos

Ostale Vijesti