REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

Jude Bellingham - strateški cilj Real Madrida

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 22.12.22. | 18:28

Madriđani stvaraju momčad koja bi trebala dominirati u narednom desetljeću...

Nakon nedavno završenog svjetskog prvenstva, sumnje više nema. Jude Bellingham u narednim bi godinama trebao obilježiti svjetski nogomet. Ovaj 19-godišnji veznjak bio je jedan od najboljih igrača Mundijala i ušao je u najužu kategoriju za najboljeg mladog igrača turnira. Da je Engleska prošla Francusku, vjerojatno bi je i osvojio...

Kako god, Bellingham je dokazao da je igrač za najveće klubove svijeta, ako je ikada uopće bilo sumnje. Real Madrid ga je želio dovesti još prošlog ljeta, a španjolska Marca navodi kako kako je mladi Englez nakon završenog Mundijala postao 'strateški cilj' najtrofejnijeg kluba svijeta.

Bellinghem je zrelost pokazao već sa 16 godina kada je odlučio napustiti matični Birmingham i otisnuti se u Njemačku. Bellinghamu su 'dionice' nakon Katara toliko narasle da praktički može birati klub u kojem će igrati i po svemu sudeći u ovom trenutku igra svoju posljednju sezonu u Borussiji Dortmund. Na ljeto bi trebao prijeći u neki od najbogatijih klubova svijeta i to za iznos veći od 100 milijuna eura.

Kao prvi pick nameće se Real Madrid koji se već oprostio od Casemira, a ubrzo će klub napustiti i Luka Modrić, a onda i Toni Kroos. Real Madrid je već krenuo sa slaganjem svoje momčadi budućnosti, u klub su prošle sezone stigli Eduardo Camavinga, Aurelien Tchouameni, a nedavno je Real kupio i brazilskog wunderkinda Endricka. Bellingham bi trebao biti posljednji 'kotačić' nove generacije Los Blancosa. Engleski mediji pak tvrde kako je i sam Bellingham najviše zainteresiran u prelazak u Real Madrid, a kao drugi 'pick' nameću se Manchester City i Liverpool koji bi u svoje redove volio dovesti najboljeg mladog igrača Mundijala, Enza Fernandeza. (nr)


Tagovi

Jude BellinghamReal MadridBorussia Dortmund

Ostale Vijesti