Zvonimir Barisin/Pixsell
Zvonimir Barisin/Pixsell

Petković je prvi, a znate li tko je drugi strijelac Dinama? Jedan igrač je specijalist za Kup, čeka priliku i na Poljudu!

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 01.04.24. | 11:30

Osim Petkovića, Dinamo ove sezone nema izrazitog strijelca. Na samom vrhu efikasnosti su već otpisani, ozlijeđeni ili igrači iz drugog plana

Bruno Petković ove je sezone u svim natjecanjima zabio 17 golova za Dinamo, s reprezentacijom čak 20, što mu je učinak karijere, nikad nije došao do 'dvadesetke'. Vuče Petković Modre na mnogim frontovima, zabio je u subotu pobjednički gol u Derbiju na Poljudu (0-1), čime je Dinamo napravio važan korak prema obrani naslova. Sad je na redu Kup, još jedan Derbi na Poljudu. I premda je Sergej Jakirović rekao da će i u toj utakmici računati na najjače snage, moguće je da će ipak neki igrači dobiti više minuta. Ako ne od početka, onda barem tijekom tih 90 ili više minuta.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Dakle, Petković je uvjerljivo najbolji strijelac Dinama ove sezone i, uz Baturinu, koji je zabio pobjednički gol u Superkupu, jedini Dinamov igrač, koji je zabijao Hajduku. U Maksimiru u prvom kolu i sad u 28. kolu na Poljudu. Naravno, sjajno je imati Petkovića u takvoj formi, razigranog i efikasnog, no, da bi sezona do kraja bila uspješna trebat će još raspoloženih strijelaca u modrom dresu. A znate li uopće tko je, nakon Petkovića, najbolji Dinamov strijelac ove sezone? E, to je uistinu zanimljiv podatak. Naime, prvi najefikasniji za Petkovića jesu igrači, koji su zabili šest pogodaka, čak četvorica njih. Jedan je već odavno otpisani, zaboravljeni, Josip Drmić. Drugi je jedan koji minute skuplja uglavnom u tzv.manjim utakmicama, Gabriel Vidović. Treći je Martin Baturina, kojemu smo pribrojili i taj gol u Superkupu, a četvrti je - Sandro Kulenović. Znači, osim Baturine, to su sve igrači iz drugog plana ili, poput Drmića, nisu više uopće u planu!

Ali, zadržali bismo se na Kulenoviću. Došao je iz Lokomotive, s posudbe, na početku pod pritiskom očekivanja, prije svega vlastitih, jer nikad nije zabio gol za Dinamo. Igrao je malo, minimalno, a onda mu se ipak otvorilo. Zabio je za pobjedu protiv Rudeša (1-0), potom nedavno u Osijeku za bod (1-1), svojim je pogocima donio Dinamu direktno četiri boda. I ne samo to, svaki put kad uđe, makar i kratko kao na Poljudu, donese momčadi energiju, ako već nije u prilici ili ne zabije, izbori prekršaje, bori se... Kulenović je postao važan igrač u Jakirovićevoj rotaciji.

No, ono što mu je ove sezone poseban specijalist, to su golovi u Kupu. Igrao je u sve tri utakmice i u sve tri zabio po jedan pogodak. Prvo Ponikvama, zatim Oriovcu, onda i Gorici. Ne samo zato, ali i zbog toga, očekuje se da bi u srijedu na Poljudu mogao dobiti više minuta i biti prijetnja Bijelima. Dosad je zabio jedan gol u karijeri Hajduku, baš na Poljudu u dresu Lokomotive, pamti tada poraz (2-1). Kulenović je, svakako, dobra napadačka alternativa, igrač koji može doprinijeti pobjedi i plasmanu u finale Kupa konkretnim učinkom. Bude li trebalo čak i s Petkovićem zajedno u napadu! Tako da, Jakirović ima još aduta za tu utakmicu, a i treba mu još raspoloženih strijelaca, jer, rijetki poput Petkovića redovito zabijaju.

Naime, nakon ovih sa šest pogodaka, slijede oni koji zabili po pet, a i među njima ima igrača, koji već dugo ne igraju ili su odavno otišli iz Maksimira. Primjerice, Luka Ivanušec! Ili Mahir Emreli, zatim Marko Bulat, koji je također bio dosta dugo izvan travnjaka, u tom je društvu i Dario Špikić. Ako, pak, tražimo dobru vijest za Jakirovića, kad su strijelci u pitanju, spomenimo da su golove ove sezone postizala 23 igrača. Od onih iz aktualnog kadra, a koji bi trebali igrati na Poljudu nisu zabili Mišić, Ristovski, Theophile, Boško Šutalo, Pierre-Gabriel, Kevin Theophile...



Tagovi

Sandro KulenovićHrvatski nogometni kupGNK DinamoHajdukHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti