Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Jakirovićev nesvakidašnji rekord: peta pobjeda na Poljudu s petim različitim klubom!

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 31.03.24. | 12:00

Dinamov trener sad opet ima povoljnu situaciju,

Da, Dinamo nije na Poljudu (0-1) odigrao sjajnu, lepršavu, dominantnu predstavu. Nije. Zabio je gol iz prve prave prilike, do kraja je imao još jednu, dvije. S druge strane, osim Brune Petkovića junaci Modrih bili su vratar Nevistić te dvojica braniča, Bernauer i Pierre-Gabriel. I to također dosta puno toga govori.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, naravno, tako je to u nogometu, uostalom, Dinamo je svoju najbolju utakmicu protiv Hajduka ove sezone, onu u prvom kolu, izgubio. Iako je do 60.minute potpuno nadigrao Bijele, iako je Petković imao kazneni udarac za 2-0. Zato, ne treba nakon Poljuda previše analizirati, to neka rade trener Sergej Jakirović i suradnici za svoje potrebe, ostali će pamtiti tih 0-1 i prvu pobjedu na Poljudu nakon tri i pol godine. Još je trener bio Zoran Mamić, kao da je bilo u prošlom životu. Jakirović je danima razmišljao o startnih 11 na Poljudu, bilo je u momčadi puno sitnih i nešto većih zdravstvenih problema; Baturina, Bulat, Ogiwara, Kaneko, Perković... To su samo neki od igrača, koji su zbog zdravstvenog stanja ili umora bili upitni za nastup u Splitu. I do zadnjeg se dana nije znalo tko će, a tko neće biti spreman.

Ali, ključna je bila Jakirovićeva križaljka zadnje linije. Razmišljao je između Ristovskog i Pierre-Gabriela na lijevoj strani, Ristovski je bio bliže toj ulozi, ali, u zadnji je tren Jakirović ipak prelomio i na lijevi bok postavio Francuza. Pokazalo se da nije pogriješio, dapače, Pierre-Gabriel bio je pun pogodak, iako je od druge minute igrao sa žutim kartonom, uspio je sve zadaće obaviti besprijekorno. A veliku je utakmicu odigrao i Maxime Bernauer, još jedan igrač, koji je bio pod velikim upitnikom, koji generalno slovi kao najslabija karika Dinamove obrane. Ali, silom prilika ili iz uvjerenja, Jakirović mu je dao šansu, Bernauer je to vratio na najbolji način, izbacivši, između ostaloga, Moufijev udarac s gol-crte. Kad se sve zbroji, Jakirovićeva rješenja dvojbi pokazala su se dobitnima i, bez obzira, što Dinamo na trenutku opet nije izgledao dobro i kako bi trebao, Jakirović usigurno idu velike zasluge za ovaj trijumf. Kao što mu idu pokude za poraze!

A tom je pobjedom Jakirović stigao i do jednog nedvakidašnjeg rekorda. Uspio je, naime, pobijediti Hajduk na Poljudu i s petim klubom s kojim je došao u Split. Sve je započeo još kao trener Sesveta, tada je na Poljudu gostovao u Drugoj HNL i svladao (1-0) momčad Hajduka II. Nije najbolji Hajduk, ali je na Poljudu. Onda je stigao s Goricom, u svom prvom HNL dolasku u Split pobijedio je 2-0. Otišao je Jakirović u Zrinjski, s Hajdukom igrao prijateljski susret. I, pobijedio na Poljudu 3-1! Nakon toga na Poljudu je gostovao i s Rijekom i također pobijedio Splićane (2-1). Konačno, eto, u nedjelju i na Dinamovoj klupi, peti klub, peta pobjeda na Poljudu. Neke bitnije, neke manje bitne, ova sigurno najvažnija. I teško je, možda i nemoguće, promaći trenera s takvom niskom pobjeda na Poljudu. Da se malo našalimo, nemaju ih toliko ni neki Hajdukovi treneri!



Tagovi

GNK DinamoHajdukDerbiHNLSergej Jakirović

Ostale Vijesti