Facebook
Facebook

Slika koja govori sve!

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 31.03.24. | 09:15

Iako to javno neće reći, u Dinamovoj svlačionici svi su uvjereni da ih nakon pobjede na Poljudu nitko i ništa ne može zaustaviti u pohodu na naslov

Jedna od fraza, koju treneri često koriste nakon poraza jest da je 'protivnik više želio pobjedu'. Naravno da to nije uvijek tako, teško je zamisliti da netko ne želi pobjedu, pogotovo u utakmicama poput velikog Derbija na Poljudu, u utakmici s tolikim ulogom. I vjerojatno uzrok Dinamove pobjede ili Hajdukova poraza nije taj što su Dinamovi igrači više željeli pobjedu. No, željeli su je sasvim dovoljno, željeli su je jako, vidjelo se to u svakom napadu, u svakoj obrambenoj akciji. Bodrili su jedni druge, pomagali si međusobno, davali baš sve za taj trijumf u Splitu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Što se tiče moje obrane Kalinićeva udarca, kad daješ 100 posto i kad ginemo jedan za drugoga onda i oni neke šanse promaše ili ih ja obranim, nagradi te ako si pošten prema nogometu, nas je nagradilo", kazao je, između ostaloga, nakon utakmice Ivan Nevistić, jedan od velikih Dinamovih junaka u pobjedi (0-1) na Poljudu. A o Dinamovoj pobjedi i emocijama, koje ona izazvala među navijačima, ali i samim igračima, gotovo sve rekla je ova fotografija Stefana Ristovskog na ogradi 'kaveza' s Dinamovim navijačima. Popeo se na ogradu, vrlo energično pozdravio navijače, malo s njima i navijao. Tko zna, vjerojatno bi slično pobjedu proslavili i Hajdukovi navijači da su je uspjeli izboriti, nećemo to nikad saznati, ali gesta Stefana Ristovskog pokazuje koliko je ova pobjeda značila čitavoj Dinamovoj svlačionici. Koliko su je htjeli, oni su je, jednostavno, jako htjeli. Sanjali su je, proganjala ih je, možda već neko vrijeme i opterećivala, jer su znali da se na Poljudu puno toga lomi i da bi posrtaj mogao naslov misli o naslovu prvaka usmjeriti još dalje od Maksimira. Puno toga je stalo u tih 90 minuta, ali puno toga je ta pobjeda Dinamu donijela.

Znamo, pričali smo dosta s raznim ljudima iz i oko Dinamove svlačionice u zadnje vrijeme i mnogi od njih otkrili su nam već prije Poljuda glavnu nit vodilju:

"Ako pobijedimo u Splitu, bit ćemo prvaci! Ne znamo tko nas onda može zaustaviti!"

Naravno, nitko neće javno izreći takvu rečenicu, niti će se ponašati na taj način. Nije bilo niti velikog slavlja u Dinamovoj svlačionici nakon utakmice, već za tri dana je nova na istom mjestu, u Kupu, svima je jasno da opuštanja neće i ne smije biti. Pogotovo ne u sezoni poput ove, gdje su oscilacije stalne, amplitude nevjerojatne. Ali, u sebi, unutar maksimirskih zidova, ova pobjeda donijela je puno više od tri boda. Donijela je jedno olakšanje, donijela je osjećaj snage, ona djeluje poput opojne droge i mentalno puni momčad velikom dozom pozitive i energije. Dinamo kao da je stalno bio u grču, s mislima na Poljud. A ponašanje Ristovskog i to penjanje na ogradu, stisnuta šaka prema navijačima...

Ta fotografija upravo govori o tome, o toj energiji, o tome kako je trijumf protiv Hajduka možda i konačno odčepio maksimirske čakre, bacio jedan veliki dio tereta s leđa. Ona pokazuje da Dinamovi igrači uistinu žele, svim srcem žele taj naslov prvaka! I kako ga nakon Poljuda više ne misle ispuštati. Imaju opet sve u svojim rukama, čak i kad odigraju ispod svoje razine, kad podbace i izgube, oni nisu izgubili taj pobjednički gard! U Splitu su ga još dodatno pojačali, nakon Derbija, vjeruju svi u Maksimiru, zadnja dva mjeseca sezone pisat će se drugačijim rukopisom. Pao je Poljud, više nitko ne sumnja da može pasti i Rujevica! I da će Dinamo teško itko zaustaviti. No, naravno, je li to tako pokazat će već utakmica protiv Istre u Maksimiru iduće nedjelje.

Vjetar u leđa je stigao, Hajduk je preskočen, slijedi lov na sjajnu Sopićevu družinu! Dinamo, kao rijetko kad ove sezone, izgleda spremno za taj pothvat.



Tagovi

GNK DinamoHajdukDerbiHNLStefan RistovskiHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti