Foto: Šime Zelić/Pixsell
Foto: Šime Zelić/Pixsell

OCJENE - Osijek: Matković sjajan, Guedes odigrao najbolju utakmicu, Kolić junak derbija

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 14.04.24. | 18:32

Nogometaši Osijeka odigrali su dobru utakmicu na Poljudu i zasluženo slavili protiv Hajduka 2-1

Evo kako smo mi vidjeli nastupe nogometaša Osijeka. Tko je po vama zaslužio plus, a tko minus?

Franko KolićVratar
Kod pogotka Hajduka bio je potpuno nemoćan. Ostatak utakmice sasvim korektno odrađen za mladog vratara koji koristi minutažu u odsutnosti ozljeđenog Malenice. U 90. izrastao u heroja utakmice nakon dvostruke intervencije koja je spasila trijumf Osijeka.
Ocjena
7
André DuarteObrana
“El Comandante” obrane Osijeka. Sve je odradio na visini. Pravovremen, jak u zraku, pokazao je tehničko znanje iznosivši loptu u polovicu Hajduka.
Ocjena
7
Slavko BralićObrana
Solidna utakmica. Imao je ulogu da se izvlači na poziciju desnog bočnog i iznosi loptu u prvom poluvremenu, u onom drugom je samo čistio na klasičnoj stoperskoj poziciji.
Ocjena
6.5
Stjopa MkrtčjanObrana
Prošao Brekalo kao brzi vlak pored njega za izjednačenje, Kalinić ga nadskočio pa pogodio stativu. Zaradio i žuti karton. Nije bio na razini. Umjesto da svojom visinom gospodari prostorom ispred gola, Armenac je igrač manje za Osijek…
Ocjena
5
Renan GuedesObrana
Možda i najbolji a svakako ponajbolji pojedinac na travnjaku. Ovo mu je zasigurno najbolja utakmica u dresu Osijeka. Pravovremen u izlascima i ubačajima u zadnju trećinu. Na koncu je i asistirao Mierezu uz pomoć Krovinovića. U oba smjera je bio odličan.
Ocjena
7
Darko NejašmićVezni red
Doktor! Pokazao da sve kreće od njega i da je srce i duša ove momčadi Osijeka. Pokretač svih akcija. Ako treba otvoriti, ako treba neki koridor zatvoriti - Neja je tu.
Ocjena
7
Petar PušićVezni red
Ovo nije njegova pozicija. On je klasična “osmica” a igrao je na poziciji defenzivnog veznog s Nejašmićem. Rastrčan ali predaleko od gola Hajduka da bi ozbiljnije ugrozio vrata Hajduka. Igrao do 84. minute kada ga je zamijenio Omerović.
Ocjena
6
Roko JurišićObrana
Imao je sjajan prolazak uoči gola Matkovića za vodstvo. Kada god ode naprijed, zakuha nešto opasno. Danas nije imao prilike češće prijetiti jer je primarno bio koncentriran na defenzivne zadatke koje je korektno odradio.
Ocjena
6.5
Domagoj BukvićVezni red
Mogao je matirati Buljana ali nije bilo preciznosti u njegovim pokušajima. Nedostaje mu prodora i realizacije. Njegovoj igri nedostaje konkretnosti. Zadnjih dvadesetak minuta prepustio mjesto Cokaju.
Ocjena
6
Ramon MierezNapad
Prvi puta u službenoj utakmici počeo kao kapetan Osijeka. Drugi gol Hajduku pao je nakon flipera u kaznenom prostoru domaćina. Klasični Ramon. Borba, trka, razvlačenje obrane i pogodak! Teško itko može pratiti energiju koju Mierez ima.
Ocjena
7
Anton MatkovićNapad
Dobro je odradio posao na Poljudu. Zabio je za 1-0 s lijeve strane, lijevom nogom u daljinji kut, a to se zove umjetnost. Mučio je obranu Hajduka brzinom i vicom. Zaustavljali su ga rukama i nogama. Posljednjih dvadesetak minuta ustupio je svoje mjesto Jugoviću.
Ocjena
7
Vedran JugovićVezni red
*ušao u 71. minuti Premalo je igrao za konkretnu ocjenu. Uveo ga Zekić da zatvori utakmicu.
Ocjena
-
Enis CokajVezni red
*ušao u 71. minuti Ušao umjesto krila da pojača malo defanzivu u završnici utakmcie, ali bez ocjene. Zaradio i žuti karton.
Ocjena
-
Nail OmerovićNapad
*ušao u 84. minuti Igrao premalo za konkretnu ocjenu. Ušao umjesto Pušića.
Ocjena
-
Šime GržanNapad
*ušao u 90. minuti Gržan je ušao u sudačkoj nadoknadi te je igrao premalo za konkretnu ocjenu.
Ocjena
-
Zoran ZekićTrener
Dobio je Hajduk na Poljudu a to mu nije prvi put. Izmjenio sustav, krenuo s trojicom u zadnjoj liniji. Strpljivo vodio utakmicu, u pravo vrijeme reagirao s izmjenama i odnio bodove koji mu trebaju u borbi s Lokomotivom za Europu.
Ocjena
6.5



Tagovi

NK OsijekHajdukHNLHrvatska nogometna ligaZoran ZekićRamon MierezFranko KolićAnton Matković

Ostale Vijesti