Marko Jurinec/PIXSELL
Marko Jurinec/PIXSELL

Nekadašnja velika nada Dinama karijeru nastavlja u Poljskoj

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 01.07.21. | 13:03

Povratak na mjesto sreće.

Hrvatski ofenzivac i nekadašnja velika nada zagrebačkog Dinama Marko Kolar napustio je nizozemski Emmen te će od sljedeće sezone nositi dres poljske Wisle Plock.

Bit će to njegov povratak u Ekstraklase budući da je od rujna 2017. godine do lipnja 2019. godine igrao za Wislu, ali iz Krakowa, za koju je upisao 32 nastupa u kojima je zabio 12 golova.

„Odlučio sam se za transfer u Poljsku jer sam već imao priliku igrati u Ekstraklasi, tako da liga za mene nije nepoznanica. Znam i poljski što će mi dodatno pomoći u aklimatizaciji. Pridružio sam se Wisli Plock koja je preko predsjednika, sportskog direktora i trenera bila uporna da me dovede, a to mi je pomoglo da donesem konačnu odluku. Drago mi je što ću moći igrati za ovu momčad. Za mene kao napadača, najvažnije je postići što više golova. Na osnovu toga pomoći ću i momčadi da ostvari svoje ciljeve odnosno da bude pri vrhu ljestvice”, izjavio Kolar za službene stranice novog kluba.

Kolar je dijete zagrebačkog Dinama, no iako je bio velika nada kluba na Maksimiru nikad nije dočekao svoju priliku, a svoje seniorske minute tražio je prvo na posudbi u Sesvetama pa u Lokomotivi koja je u konačnici otkupila njegov ugovor. U rujnu 2017. godine prelazi u Wislu iz Krakowa, da bi dvije godine kasnije prešao u Emmen u transferu vrijednom 500 tisuća eura.

Za nizozemski klub je u dvije sezone odigrao 37 utakmica u kojim je zabio pet golova uz isto toliko asistencija.


Tagovi

Marko KolartransferiDinamo ZagrebPrva HNL

Ostale Vijesti