David Inderlied/DPA
David Inderlied/DPA

Kuzmanović: „S Vujovićem nam je nedostajalo vremena za prilagodbu, a Sigurdsson je sve pojednostavio“

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 06.05.24. | 19:00

Dobio je i novog trenera golmana u reprezentaciji - Marija Kelentrića - a kaže kako se nada da će nastaviti na visokom nivou s njim, kao što je bilo i s Valterom Matoševićem

Dominik Kuzmanović jedna je od najvećih uzdanica hrvatskog rukometa, možda i najsjajnija njegova zvijezda za budućnost, a o samom golmanskom potencijalu nepotrebno je raspravljati. Na novo okupljanje reprezentacije pred prijateljski turnir u Oslu stigao je dobro raspoložen unatoč porazu koji je njegov Nexe doživio u drugom susretu sa Zagrebom nakon što je i prvi otišao na stranu Zagrepčana.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Moramo čestitati Zagrebu na pobjedi, mislim da su u ovom trenutku kvalitetniji i bolji. Mi smo imali i malih problema s rosterom, dosta ozljeda, malo su nas i suspenzije poremetile, iako mislim da smo odigrali što se tiče obrane vrlo dobru utakmicu, malo je štekalo u napadu, tu je dolazila do izraza njihova čvrsta i dosta pokretljiva obrana, tu su nam stvarali dosta problema, bila je čvrsta utakmica, manje golova, pokazalo se to rezultatom i to je to”, rekao je Kuzmanović pa kratko secirao i cijelu sezonu:

“Mislim da smo startali sezonu odlično, Skjern pobijedili 13-14 razlike, imali smo velika očekivanja, osobito sa svim pojačanjima, tek smo izgubili jednu utakmicu u polusezoni i to od Skjerna u gostima, imali smo i dalje sve u svojim rukama, krenula je ta druga skupina EL, na kraju smo izgubili eto bod u Velenju, i od Savehofa, na kraju smo išli na trećeg, to nam je donijelo nešto težu utakmicu s RNL, tu smo imali isto nekih problema, uhvatila nas je loša forma, ali to je sastavni dio sezone…”

Je li vas šokirao odlazak Tamšea?

“Mislim da je, to i poraz u Sesvetama, iako je ovo četvrta godina za redom da gubimo barem jednu utakmicu od njih, ali takav dan se potrefio, sve je išlo na njihov mlin, trener je dobio otkaz nakon toga, onda se nije lako prilagoditi na novi način treniranja u tom trenutku sezone, bio je to drugi, treći mjesec.”

Kako je bilo raditi s Vujovićem?

“Nije bilo ništa, nikakvo gaženje, ali to je čovjek koji ima svoj specifičan način treniranja, mislim da smo s njim počeli igrati agresivnije, ali mislim da je tu najveći nedostatak ta prilagodba koja zahtjeva neki period vremena, nismo uspjeli, a taman je dolazio period s najvećim utakmicama u sezoni i ostali smo kratki. Čak i da smo bili u punoj snazi, to bi bile egal utakmice, ali nismo uspjeli i tako se završila naša europska sezona. Sada su ove utakmice sa Zagrebom, vidjet ćemo kako će se sve to odigrati.”

Prema informacijama po rukometnim krugovima, Kuzmanović će čuvati vrata Našičana jop ovu i iduću sezonu, a onda otići u Gummersbach s kojim je već potpisao ugovor.

“Nemam komentara, ne smijem komentirati”, rekao nam je uz tajanstveni osmijeh.

U reprezentaciji je najsvjetlija točka, osobito do EP-a u Njemačkoj na kojemu je spasio našu reprezentaciju od još veće blamaže. Ipak, nakon Eura je došla promjena izbornika. Kako je raditi s novim, Sigurdssonom?

“Na nas golmane više ima utjecaja naš trener, iako također surađujemo s ostatkom ekipe, sluša se izbornik, dogovaramo se što možda mi želimo, što ostatak ekipe, planira se kako izbornik želi utakmice. Što se tiče ovih kvalifikacija, mislim da je to sve dobro odrađeno, da nije bilo nekih pretjeranih detalja, pretjeranog mučenja, da me ne shvatite negativno, poprilično jednostavno je to posložio, nama je to odgovaralo, mislim da ćemo sada dobiti i više detalja kada budemo imali više vremena da to sve pohvatamo pa će to izgledati još bolje na terenu.”

Valtera Matoševića u reprezentaciji je kao trener golmana zamijenio Mario Kelentrić, jedan od naših najuspješnijih golmana i trenera i dobro poznato lice svima u svijetu rukometa.

“Nisam do sada surađivao s trenerom Kelentrićem, ovo će mi biti prvo iskustvo. Moram se zahvaliti treneru Valteru Matoševiću, stvarno što smo surađivali, mislim da je dobro funkcioniralo između nas, imali smo dobar odnos. Sada nam dolazi novi trener, Mario Kelentrić, koji je već bio i s reprezentacijom i Zagrebom, a kada je Filip Ivić surađivao s Kelentrićem bio je jedan od najboljih golmana na svijetu, tako da se nadam da ćemo ostati na ovom visokom nivou kao i do sada.”

Je li porasla popularnost sada kada ste se toliko istaknuli s reprezentacijom?

“Tu i tamo me prepoznaju, ali nije to kao u nogometu, haha. Malo je skočila popularnost, ali ne obazirem se previše na to, živim normalnim životom.”

Na ljeto su Igre, ali hoćete li ipak stići na more, na odmor?

“Kada se sezona završi, mislim da će biti jedan dio gdje ću morati uzeti malo odmora, nadam se da ću to moći iskoristiti na moru, opet se treba pripremiti za pripreme, a kada su u pitanju OI sve se podređuje tome. Aktivni odmor, haha", zaključio je uvijek dobro raspoloženi Kuzmanović.

Turnir u Oslu će naša reprezentacija odraditi od 6. - 12. svibnja kad će većina reprezentacija igrati kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2025., kojem je Hrvatska domaćin uz Dansku i Norvešku, upravo domaćini svjetske smotre i Argentina koja se već plasirala, igrat će Gjensidige Cup u Oslu. Sve tri utakmice moći ćete gledati na RTL televiziji te platformi Voyo. Utakmica protiv Norveške ide na RTL 2, dok preostale dvije utakmice idu na glavnom kanalu RTL-u.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaDominik Kuzmanović

Ostale Vijesti