Na Stamford Bridge se vraća legenda (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 26.07.14. | 13:17

Napadač Obale Bjelokosti Didier Drogba vratio se u Chelsea s kojim je potpisao jednogodišnji ugovor...

36-godišnji Drogba proveo je čak osam sezona u londonskon klubu, od 2004. do 2012. godine, a na Stamford Bridge se vraća kao slobodan igrač iz Galatasaraya.

Menadžer Chelseaja Jose Mourinho već je ranije izjavio kako on pripada ovdje.

"Odluka je bila laka. Nisam mogao odbiti priliku da ponovno surađujem s Joseom", izjavio je bjelokošćanski napadač za službene stranice svog novo-starog kluba.

"Svi znaju da imam poseban odnos s ovom klubom i uvijek sam se ovdje osjećao kao da sam kod kuće. Moja želja i glad za pobjedama je i dalje jednaka i veselim se pruženoj prilici da pomognem ovoj momčad. Vrlo sam uzbuđen zbog ovog novog poglavlja u mojoj karijeri", kazao je Drogba.

 

Mourinho ga je izdvojio kao jednog od najboljeg napadača u Europi zbog čega je i ponovno došao na Stamford Bridge.

"Dobro poznajem njegovu osobnost i neće se osvrtati na ono što je bilo u prošlosti i što je sve učinio za klub. On dolazi sa željom da stvori još puno toga što će se pamtiti", istaknuo je portugalski stručnjak.

Drogba je u Chelsea stigao u srpnju 2004. godine iz Marseillea za 30 milijuna eura. Osvojio je tri naslova prvaka Premiershipa, četiri FA Cupa, dva Liga kupa i Ligu prvaka. Londonski klub napustio je 2012. godine kada je realizirao kazneni udarac s kojim je Chelsea osvojio Ligu prvaka protiv minhenskog Bayerna.

Nakon kratkog izleta s kineskim klubom Shanghai Shenhuaom, pojačao je redove Galatasaraya u siječnju 2013. godine. Postigao je pet golova u 13 utakmica i osvojio naslov prvaka Turske. U sljedećoj sezoni zabio je 10 pogodaka u 32 utakmice, dohvatio osminu finala Lige prvaka u kojem je Galatasaray izgubio od Chelseaja i završio na drugom mjestu u turskom prvenstvu iza Fenerbahčea.

U 2012. je od strane navijača 'Redsa' proglašen najboljim nogometašem Chelseaja u povijesti, a njegov rekord od 34 gola za londonski klub u europskim natjecanjima još uvijek nitko nije uspio nadmašiti...

(Foto: Action Images)


Tagovi

GalatasarayJose MourinhoChelseaDidier Drogba

Ostale Vijesti