Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Bivši igrač Dinama sljedeće sezone u Premier ligi!? Nekadašnji trener želi ga za svojeg pomoćnika!

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 07.05.24. | 10:28

Sa zagrebačkim klubom je u tri godine osvojio dva prvenstva i dva Kupa, a nakon svojih prvih 11 utakmica na mjestu glavnog trenera za njegovim se uslugama zainteresirao londonski klub.

Sjećate li se Gonçala Santosa? Ovaj 37-godišnji Portugalac tri je godine bio član Dinama koji ga je 2014. doveo za 650 tisuća eura iz Estorila, da bi onda po odlasku iz Zagreba odradio još četiri sezone nakon čega je u ljeto 2021. odlučio reći – dosta.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

 Uzeo je kraći odmor od nogometa, dvije godine uživao u mirovini, da bi onda na početku ove sezone prihvatio poziv portugalskog prvoligaša Case Pije gdje je prvo pomagao Felipeu Martinsu, a potom i Pedru Moreiri. Kad je potonji nakon manje od tri mjeseca dobio otkaz, čelni ljudi omalenog kluba iz Lisabona odlučili su priliku dati Gonçalu Santosu koji je u prva tri mjeseca na mjestu glavnog nadmašio sva očekivanja.

Debitirao je domaćom pobjedom protiv Arouce (1-0), potom je šokirao portugalsku javnost kad je u gostima svladao Vitoriju Guimarães (2-0), da bi onda njegova momčad odigrala 0-0 s Gil Vicenteom. Prvi poraz zabilježio je na gostovanju protiv Estrele, da bi onda na domaćem terenu namučio Benficu koja je na kraju sretno i spretno slavila pogotkom Cabrala u 74. minuti.

Nisu ta dva vezana poraza unijela nemir u njegovu momčad, već se Casa Pia vratila 'starim navikama' otkako ih je preuzeo Gonçalo Santos pa su tako u sljedećem kolu s uvjerljivih 4-0 svladali Vizelu u gostima, da bi onda vezali dva remija, prvo protiv Estorila, a onda i protiv Portimonensea. U posljednje tri utakmice Casa Pia je na domaćem terenu svladala Chaves (3-1), a iako su upisali i dva tijesna gostujuća poraza od portugalskih velikana Brage (3-4) i Porta (1-2), svojom izvedbom pobrali su simpatije šireg dijela nogometne javnosti.

Momčad nekadašnje 'šestice' Dinama u pet utakmica nije primila pogodak, a iako je njihov proračun jedan od najmanjih u ligi, Casa Pia je s osvojenih 13 bodova unazad tri mjeseca sada puno bliža sredini prvenstvene tablice nego crvene zone gdje je bila kad je Gonçalo preuzeo konce u svoje ruke.

Iako u Dinamu nije ostavio zapaženijeg traga (60 utakmica u tri sezone, bez pogotka ili asistencije), ispostavilo se kako Gonçalov um itekako 'kuži' nogomet. U trenerskom poslu je i dalje 'rookie', ali to ne znači da sjajne predstava njegove momčadi 'velikani' nisu primijetili…

Naime, Gonçalo bi već sljedeće sezone mogao prijeći u Premier ligu! Marco Silva (46), danas trener Fulhama, nekadašnjeg veznjaka Dinama poznaje 'u dušu'. Pod njegovim je vodstvom u dresu Estorila Gonçalo skupio ček 103 nastupa! Marco Silva tada je bio mlad trener, 'rookie', baš kao što je to sada Gonçalo, stoga ne čudi da učitelj zove učenika u svoj stožer. Silva je Gonçalu spreman ponuditi ulogu pomoćnog trenera, što je, navode Portugalci, današnjem strategu Case Pije iznimno primamljivo. Iz poštovanja prema klubu u kojem je dobio priliku okušati se na trenerskoj klupi, Gonçalo svoju odluku neće donijeti prije kraja sezone, ali u ovom trenutku dojam je kako takvoj prilici 37-godišnjak iz Lemega neće moći reći ne. Nadalje, iako im to ne bi bio neki preveliki problem, Fulham za Gonçala ne bi trebao platiti nikakvu odštetu budući da je on s trenutnim klubom ugovorno vezan do kraja sezone…

Casa Pia do kraja sezone mora odigrati još dva ogleda. Ovog vikenda očekuje ih domaći susret protiv Moreirensea (19 sati), dok će sedam dana kasnije sezonu okončati na gostovanju kod Famalicaa. Hoće li to ujedno biti i posljednja utakmica Gonçala na klupi sadašnjeg mu kluba, pokazat će vrijeme, ali sve je izvjesnije kako će Silva i Gonçalo uskoro ponovno surađivati…

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GoncaloGonçalo SantosCasa PiaFulhamMarco SilvaPremier ligaPrimeira LigaPrimeira

Ostale Vijesti