Alen Lesicki/Germanijak
Alen Lesicki/Germanijak

Jakirović: “Talijan mi je već sudio, idemo u Split po finale Kupa”

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 02.04.24. | 15:52

Dinamo će put Splita po finale Kupa večernjim letom iz Zagreba a trener Sergej Jakirović podijelio je posljednje dojmove uoči utakmice s Hajdukom

Modra karavana će put Splita večernjim letom iz Zagreba. Nešto prije ponoći je planiran dolazak u Split gdje će čekati vozač Amalijo s klupskim autobusom kojeg smo zatekli kako odlazi s Maksimira u trenutku dok su se igrači Dinama skupljali za posljednji trening uoči polufinala Kupa. Nešto prije je Sergej Jakirović podijelio svoje misli o drugoj utakmici s Hajdukom u samo četiri dana…

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Najbitnije je da smo uspjeli uzeti tri boda nakon dugo vremena od pobjede na Poljudu. Došla je u najvažnijem trenutku. Gedamo s više optimizma, uhvatili smo priključak i samo treba tako nastaviti. Svatko ima svoju računicu, dok je matematika u igri igramo na svaku pobjedu”, osvrnuo se trener Dinama na ono što je iza njega. Ispred je borba za finale Kupa.

"Danas imamo taktički trening, večeras idemo za Split. Igra se finale, želimo biti tamo i svjesni smo da moramo igrati bolje. I tako ćemo se postaviti da prođemo u finale”, jasan je Jakirović koji je dodao kako Dinamo mora biti bolji u fazi obrane. Potom je dodao da je shvatio ideju Hajduka da opterete Ademija, ali da je njegova momčad morala biti bolja.

“I sigurnija na loptu da kada izađemo iz pritiska budemo konkretniji s više udaraca na gol”, pojasnio je Jakirović.

I domaćin ima svojih aduta i očekivanja. Nakon poraza u subotu vjerojatno su eliminirani iz utrke za prvaka pa im Kup dođe kao utješna nagrada.

“I kod nas i u Hajduku se očekuje uvijek pobjeda. Psihološki trenutak je na našoj strani jer smo dobili u subotu. Tražit će iskupljenje, ali i mi želimo proći. Ovaj derbi se igrao otvorenije, otišao je na našu stranu daj Bože da i ovaj ode”.

Trener Dinama zahvalio se svojim navijačima na dolasku, izrazio nadu kako će ih i u srijedu biti u istom broju. O potencijalnim promjenama u sustavu nije htio previše.

“Vidjet ćemo koga neće biti. Moramo se oderditi, ovisi o zdravstvenom statusa koje će promjene biti”.

Dinamo je trofej Kupa jako bitan…

“Dugo nismo osvojili Kup. Jako je važna utakmica zbog svega”

Promjene u klubu nisu utjecale na njegov status.

“Osjećao sam mir i podršku. Povjerenje cijelo vrijeme. I od novih ljudi također. Samo gledamo da budemo što bolji”.

Nakon Nijemca, sudit će Talijan.

“Talijan mi je sudio u Zrinskom. Profesionalac, sudi najveće derbije. Jako dobar i vjerujem da će biti na razini kao i ovaj u subotu”

Hajduku je pobjeda pod mus…

“Gledamo sebe i svoje ciljeve. Idemo po pobjedu, po finale. Vidjet ćemo kako će izgledati. Svatko ima svoj probleme. Trenutno sam fokusiran na svoju momčad”.



Tagovi

Hrvatski nogometni kupSergej JakirovićGNK DinamoHajdukRabuzinovo SunceSuci

Ostale Vijesti