Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

OCJENE - Dinamo: Baturina redatelj, Ivanušec glavni glumac, a Ademi, ako se oprašta, odlazi sa stilom!

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 26.02.23. | 17:38

Daleko najbolja Dinamova HNL partija ovog proljeća, jedna od najboljih uopće u sezoni

Evo kako smo ocijenili Modre. Slažete li se?

Dominik LivakovićVratar
Iako nije imao previše posla, odlučili smo ga ocijeniti. Jer, nije lako čitavu se utakmicu smrzavati na vratima, a onda obraniti udarac Fossatija koji je išao pod gredu. Pokazao mirnoću i sigurnost kad god je trebalo, u rijetkim situacijama kad su Hajdukovi igrači uopće primirisali njegovu kaznenom prostoru.
Ocjena
7
Stefan RistovskiObrana
On ovog proljeća ne zna odigrati ispod prosjeka, bila je i ova partija na visokoj razini. No, ovog je puta izostao njegov konkretan, napadački učinak, ali prije svega zato što su drugi suigrači taj posao savršeno odradili. Kraj njega nitko nije mogao proći, prema naprijed odigrao baš koliko treba
Ocjena
7
Josip ŠutaloObrana
Od prve do zadnje minute bespprijekoran. Dok je Livaja bio na terenu, u prvih 45 minuta, nije praktički uspio ni primiti loptu, Šutalo je svaki put bio brži i spretniji. A kad je Livaja izišao, Šutalo je nastavio na isti način, ne pamtimo nijednu greškicu, kamo li neki veći kiks koji bi kompromitirao izvedbu. Rekli bismo, reprezentativna prezentacija
Ocjena
7.5
Dino PerićObrana
Igrao do 83. minute. Jedna od najboljih utakmica sezone! Krenuo je odlično, asistirao Ademiju za prvi pogodak, bilo je to dodavanje u maniri kvalitetnih veznjaka. A nakon toga pamtimo ga po vrhunski obrambenim reakcijama, nekoliko uklizavanja i oduzimanja lopte kad se činilo da nema šanse doći do nje. Baš su ti potezi u prvom dijelu jako zaslužni što Hajduk nije uspio izgraditi nijedan napad. Još je nekoliko puta dugim loptama točno proigrao svoje vezne igrače, koji su dalje gradili napade
Ocjena
7.5
Robert LjubičićVezni red
Imao je puno prostora i dobro ga je koristio na lijevoj strani. Priključivao se napadu, bio pravovremenu u pritisku i u defenzivnim zadacima. Izostao je tek poneki bolji centaršut i dodavanje u završnici. Mogao je iznuditi i kazneni udarac da sudac Bel nije ostao nijem nakon Ferrova guranja u šesnaestercu.
Ocjena
7
Josip MišićVezni red
Igrao do 83. minute. Vladar sredine terena, potpuno nadigrao sve Hajdukove veznjake. Teško je izbrojati koliko je osvojio 'drugih' lopti, koliko puta uklizao, proigrao baš tamo gdje treba. Školska partija, uvijek na pravom mjestu u pravom trenutku.
Ocjena
7.5
Dario ŠpikićNapad
Igrao do 69. minute. Možda se i vidio trag ozljede, s kojom je živio zadnjih tjedan dana, ali dao je koliko je mogao. U prvom je dijelu bio živa napast za Hajdukovu obranu, probijao je i vraćao u šesnaesterac, jednom zamalo i pobjegao, možda bi tada i zabio. Čačić je odlučio staviti ga od prve minute, nije pogriješio.
Ocjena
7
Arijan AdemiVezni red
Ne znamo je li kapetan odigrao svoj zadnji derbi i jednu od zadnjih utakmica u Dinamu, zov Kine sve je jači, vidjet ćemo hoće li ostati u Maksimiru ili ga napustiti. Ali, ako je ovo bio svojevrsni oproštaj, onda je sa stilom! Prekrasan pogodak, kakvoga se ne bi posramio nijedan golgeter, pa još i dodavanje Baturini, Ademi je, definitivno, obilježio prvih 10 minuta utakmica. A i u ostalih 80 odigrao na svojoj, visokoj razini, 'Bijeli' mu nisu mogli ništa ni na jednom dijelu terena.
Ocjena
8
Martin BaturinaVezni red
Redatelj velike pobjede! Taj dečko uistinu napreduje krupnim koracima, na terenu je dominirao, dok su mnogi već polako gasili motore, on je i u zadnjim minutama galopirao prema Hajdukovom golu i proigravao suigrače. Sjajno je zabio, već treći put u zadnja tri maksimirska HNL derbija, a onda filigranski proigrao Ivanušeca. Sve vidi, svaki potez je za nogometni muzej! Plavi 10, brojem i djelom!
Ocjena
8.5
Luka IvanušecVezni red
Igrao do 69. minute. Toliko je želio pogotke, toliko ih najavljivao, sad mu se stvarno otvorilo. Dva u Varaždinu, dva Hajduku, oba su bila majstorska. Mogao je zabiti još koji, ali, ne treba pretjerivati. A i da nije zabio bila bi to utakmica za visoku ocjenu, puno je toga napravio, puno nereda napravio u Hajdukovoj obrani. Rekli bismo, napokon pravi Ivanušec, onakav kakvoga znamo godinama. Glavni glumac u ovoj predstavi.
Ocjena
8.5
Bruno PetkovićNapad
Igrao do 69. minute. Ušao vrlo ozbiljno, svojim kretnjama i proigravanjama često izbacivao Hajdukovu obranu iz ravnoteže. Ferru se još vrti u glavi od lažnjaka prije drugog pogotka, kad je Petković lijepo vidio Ademija, kasnijeg asistenta Baturini. Bilo je vremena i za opuštanje, poneku petu, driblin izvan šablone, a na kraju je sve okrunio i asistencijom Ivanušecu za četvrti Dinamov gol.
Ocjena
7.5
Josip DrmićNapad
Od 69. minute umjesto Petkovića. Nekoliko puta presjekao loptu, razigrao, došao u završnicu. Ali, tamo nije bio koncentriran.
Ocjena
6.5
Luka MenaloNapad
Od 69. minute umjesto Špikića. Donio je novu energiju, držao Splićane daleko od Dinamova gola, prijetio u šesnaestercu, ali bez učinka.
Ocjena
6.5
Gabriel RukavinaNapad
Od 69. minute umjesto Ivanušeca. Imao je prostora na lijevoj strani, stalno se nudio, Baturina ga svaki put proigrao, često je bio s loptom. Opasan i brz, nadostaje još mirnoće u fazi egezkucije.
Ocjena
6.5
Marko BulatVezni red
Od 83. minute umjesto Mišića, premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Mauro PerkovićObrana
Od 83. minute umjesto Perića, premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Ante ČačićTrener
Daleko najbolja Dinamova HNL partija ovog proljeća, jedna od najboljih uopće u sezoni. Sjajno je pripremio momčad, inzistirao na pritisku od prve minute, a Dinamo tijekom susreta nije gubio moć, nego je svih 90 minuta odigrao u istom ritmu. Pronašao i način da dosta minuta da i mladom Rukavini, a neke je igrače uspio i odmoriti za Kup s Lokomotivom.
Ocjena
8



Tagovi

GNK DinamoDinamo ZagrebAnte ČačićDerbi

Ostale Vijesti