Elf na aparatima: Gibraltar u tri dana ostvario više pobjeda od Njemačke u – godinu dana!?

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 17.10.18. | 16:06

Simpatičan podatak.

Već smo danas objavili kako je reprezentacija Gibraltara bolja od Hrvatske kada su u pitanju pogoci u Ligi nacija. Hrvatska i San Marino jedini nisu zabili u novoosnovanom natjecanju, dok su pogotke postizali Andora (jedan), Moldavija (dva), Gibraltar (tri), Malta (četiri), Lihtenštajn (pet)….

> I Gibraltar je bolji: Hrvatska u društvu sa San Marinom u Ligi nacija

No što kažete na ovaj podatak: Gibraltar je u posljednja tri dana ostvario više pobjeda u službenim utakmicama od Njemačke u posljednjih – godinu dana.

Njemačka je suvereno osvojila kvalifikacijsku grupu za Rusiju s maksimalnih 10 pobjeda i nevjerojatnom gol-razlikom 43:4. Posljednju pobjedu u tom kvalifikacijskom ciklusu ostvarili su 8. listopada 2017. protiv Azerbejdžana na domaćem terenu (5:1).

Od tada, Elf je odigrao šest službenih utakmica i ostvario je samo jednu pobjedu, jedan remi i čak četiri poraza, uz gol-razliku 3:9. A, zanimljivo, tu pobjedu ostvarili su na Svjetskom prvenstvu, protiv Švedske pogotkom Tonija Kroosa u 95. minuti utakmice!?

U istom razdoblju Gibraltar je odigrao četiri službene utakmice i upisao dvije pobjede i to obje u razmaku od tri dana. Prvo je ova engleska kolonija svladala Armeniju u gostima 1:0, a jučer i Lihtenštajn na domaćem terenu 2:1.

Naravno, nitko na svijetu ne misli da je Gibraltar bolji od Njemačke koja se evidentno nalazi u velikoj krizi, ali morate priznati da je simpatičan podatak da je jedna od najslabijih europskih nogometnih država u tri dana ostvarila više pobjeda nego Njemačka, koja je početkom lipnja smatrana najvećim favoritom za naslov prvaka svijeta u godinu dana…

(Foto: Reuters)


Tagovi

Njemačka nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti