REUTERS/Stephane Mahe
REUTERS/Stephane Mahe

C’est la vie: Mbappé već potpisao ugovor s Realom, poručio PSG-u da mu ni ne nude novi ugovor

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 19.02.24. | 09:58

Marca donosi nove detalje najzvučnije nogometne sapunice

Malo po malo cure detalji posla Kyliana Mbappea i madridskog Reala. Zbog džentlmenskog dogovora dviju stranu vrlo vjerojatno nećemo nikada točno doznati u kojem času je došlo do rukovanja francuskog superstara i Kraljeva, no, evo, španjolska Marca tvrdi da je to bilo prije dva tjedna kada je igrač stavio svoj autogram na predugovor s Madriđanima.

Međutim, teško je povjerovati da je dogovor pao tek nedavno - vrag je u detaljima. A ovdje je detalja i slučajnosti previše.

Kada je prošlog ljeta priča - koja traje od 2017. - stigla do usijanja, obje strane su brzo shvatile da svoju želju ne mogu odmah 'konzumirati' jer s godinom počeka bi ta romansa imala više koristi za sve dionike, a u nogometu jedna sezona ionako ne znači ništa pretjerano. Kada su se već toliko čekali…

Naime, da su uistinu krenuli u taj posao prošlog ljeta, Madriđani bi PSG-u morali isplatiti rekordnu cifru za igrača koji je još uvijek bio pod važećim ugovorom. S druge strane, Mbappe zbog toga ne bi mogao dobiti niti blizu bogovske plaće kakvu sada uživa u Parizu (72 milijuna eura nap.a), pa nije teško zamisliti kako je dogovorena odgoda od jedne godine nakon koje bi igrač u španjolsku prijestolnicu stigao besplatno i slijedom toga bi mu Real mogao podići godišnja primanja (spominje se cifra od 50 milijuna eura godišnje). A teško se 25-godišnjaku bilo rastati od spomenute plaće jer je dobro svjestan da mu u Real tako nešto neće proći pa je odlučio do kraja izmusti svoje ultra-bogate poslodavce...

Prema izvještavanju Marce, kada se igrač prošlog tjedna sastao s čelnicima PSG-a, jasno je i nedvosmisleno poručio kako nema namjeru prihvatiti nikakav novi ugovor od kluba te je dodao da mu pod nos niti ne stavlja nova ponuda jer se već obvezao na vjernost Realu i to na pet godina.

Da će do rastanka konačno doći bilo je jasno još u lipnju prošle godine kada je Mbappe odbio aktivirati dodatnu godinu svog ugovora s PSG-om, što je prvom čovjeku kluba Nasseru Al Khelaifiju bio znak da krene razmišljati o momčadi bez najboljeg igrača.

Mbappe je, dakle, već potpisao ugovor, doduše neslužbeni s Madriđanima, a onda će prvog srpnja, kada krene prijelazni rok, dvije strane obznaniti ono što je bilo jasno već godinu dana… (pz)



Tagovi

La LigaLigue 1PSGReal MadridKylian Mbappé

Ostale Vijesti