Tino Juric/PIXSELL
Tino Juric/PIXSELL

Bio je kapetan Hajduka, igrao još za Dinamo i Rijeku, a sad karijeru nastavlja u 'Mendesovom klubu'

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 05.07.21. | 11:47

U mlađim uzrastima još uvijek aktualnog prvaka Europe skupio je kombinirano 45 nastupa.

Nema baš puno igrača koji se mogu pohvaliti da su u karijeri igrali za tri najtrofejnija hrvatska kluba, ali Ruben Lima jedan je od njih. Danas 31-godišnji lijevi bek prvo je branio boje Hajduka, onda je prešao u Dinamo, da bi u konačnici jedan period svoje karijere proveo na posudbi u Rijeci. U HNL-u je skupio 63 nastupa, najviše dok je igrao za Bile, a rubrika pogoci ostala je prazna.

U Dinamu su Limu prebacili u drugu momčad, da bi onda u siječnju 2016. godine, bez da je za njega plaćena odšteta, karijeru nastavio u Uniao Madeiri. Nakon godinu i pol dana prelazi u Moreirense gdje je igrao veoma dobro, da bi onda od siječnja 2020. godine do ovog ljeta bio član Belenensea.

Iako je prošle sezone igrao standardno (i veoma dobro), on se na kraju kao slobodan igrač odlučio za novu avanturu. Poziv 'Mendesovog kluba'Famalicaa – nešto je čemu Lima nije mogao reći ne pa je tako s klubom koji nije na dobrom glasu među navijačkom masom (zovu ga menadžerski klub, op.a.) potpisao trogodišnji ugovor.

Zeljko Lukunic/PIXSELLZeljko Lukunic/PIXSELL


Ruben Lima nije Lima s najviše nastupa u elitnom rangu hrvatskog nogometa. Više od njega ima ih Cicero, nekadašnji veznjak Međimurja, ali je zato Rubenova karijera u konačnici bila nemjerljivo bolja i uspješnija. Inače, Ruben je svoj nogometni put započeo u mlađim uzrastima Benfice, a u mlađim kategorijama još uvijek aktualnog prvaka Europe skupio je kombinirano 45 nastupa.

Podsjetimo, Famalicao je ovog ljeta dogovorio i Brunu Alvesa, 39-godišnjeg veterana i nekadašnjeg reprezentativca Portugala koji je protekle tri sezone bio član Parme, a on je u klub doveden kako bi bio produžena ruka trenera Ive Vieire te da bi na kraju sezone iz kopačka uskočio u ured te postao jedan od sportskih direktora kluba u kojem glavnu riječ drži poznati agent Jorge Mendes.



Tagovi

Ruben LimaHajdukDinamo ZagrebHNK RijekaRijekanogometni transferitransferiLjetni prijelazni rokFamalicaoJorge Mendes

Ostale Vijesti