Slavko Midžor/PIXSELL
Slavko Midžor/PIXSELL

Sammir EKSKLUZIVNO za Germanijak: "Karijera je gotova, Dinamo je ljubav, a u petak ću navijati za Brazil"!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 08.12.22. | 09:03

Legendarni Dinamovac i bivši Vatreni trenutno živi u Salvadoru odakle se kratko javio za Germanijak povodom dvoboja dviju njegovih reprezentacija na Mundijalu

Jednom će Brazilcu posebno zakucati srce kada u petak na stadion Education City istrče Brazil i Hrvatska. Jorge Sammir Cruz Campos ili Filho bivši je reprezentativac Hrvatske. Sedam nastupa upisao je u dresu Vatrenih, najvažniji onaj protiv Kameruna na SP-u 2014. u Manausu. Iako, da je Niko Kovač bio tek malo pragmatik, dao bi Sammiru da nastupi protiv “svojih” u 1. kolu u Sao Paolu… Prošlo je od tada osam godina. Sammir je bio u Španjolskoj i Kini. Vratio se u Dinamo, otišao opet u Kinu i Brazil. Zadnje je nastupao za Lokomotivu


“Gotovo je. Kada sam se pozdravio s Lokomotivom, to je ujedno bio kraj moje profesionalne karijere”, javio se Sammir iz Brazila. Nakon što je otišao iz Zagreba, uživa u životu u svojoj domovini.

“Odmaram, treniram za svoj gušt i uživam u životu bez stresa. Zapravo, živim neki tempo koji mi odgovara”, priznat će Filho koji se nimalo ne razlikuje od svojih 200 milijuna sunarodnjaka kada je u pitanju nogomet. Svi Brazilci su zaluđeni loptom. Oni ne igraju nogomet, oni se igraju nogometa. I to je ta razlika.

“Pratim Svjetsko prvenstvo redovito. Gledao sam većinu utakmica i uživao. Ne može nogomet iz mene. Moji su odlični od samog početka”, reći će Sammir. Ovo “moji” dakako označuje Seleção.

“Volim Hrvatsku, to je moj drugi dom ali u petak ću navijati za Brazil”, priznat će naš sugovornik koji nam otkriva kako se u Brazilu uopće ne zamaraju svojim protivnicima, tako niti Hrvatskom.

“Uvijek to tako. Brazil gleda samo sebe jer su svjesni svoje kvalitete”.


Sammir je gledao i utakmice Hrvatske. Nije htio analizirati, ali je dao hint kada je u pitanju utakmica u petak.

“Hrvati mogu nešto napraviti u sredini. Tu su jaki. No, obrana Brazila je moćna. Jako su dobri u defenzivi, prema naprijed ne trebamo niti pričati. Favoriti su u toj utakmici”.

Sammir nije htio put Dohe, iako bi kao bivši reprezentativac imao pravo na ulaznice, pogotovo u dvoboju dva njegova.

“Odlučio sam ostati u Brazilu. Utakmicu ću gledati u Salvadoru s prijateljima. Već smo se dogovorili”.

I tu je prestao razgovor o reprezentativnim temama. Kao svakom Dinamovcu, ton glasa se promijenio kada smo spomenuli klub iz Maksimira.

“Dinamo je stasao u super klub. Moja prva nogometna ljubav koja će to ostati do kraja života. Redovito ih pratim, izgledaju puno bolje i ozbiljnije. Veći su nego kada sam ja bio tamo. Ponosan sam što sam gradio taj klub i bio dio te priče”, završio je Sammir.



Tagovi

Jorge SammirSammirHrvatska nogometna reprezentacijaBrazilska nogometna reprezentacijaHNSKatarKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.Vatreni

Ostale Vijesti