REUTERS/Matthew Childs
REUTERS/Matthew Childs

Poznati premierligaški sudac dijeli pravdu Hrvatskoj i Brazilu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 07.12.22. | 22:47

Englezi javljaju da će četvrtfinalni ogled Vatrenih s Brazilom suditi njihov sudac

Hrvatska i Brazil susrest će se u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru u petak od 16 sati, a prema informacijama koje dolaze iz Engleske ogled će suditi poznati premierligaški sudac. Naime na stadionu Education City u Al Rayyanu pravdu će dijeliti Michael Oliver, a pomagat će mu sunarodnjaci Stuart Burt i Gary Beswick. Pored trenerskih prostora bit će Alžirci Mustapha Ghorbal i Abdelhak Etchiali, a u VAR sobi sjedit će Pol van Boekel, Massimiliano Irrati, Katy Nesbitt, Juan Soto, Mokrane Gourari i Redouane Jiyed.

37-godišnji Englez postat će peti sudac koji dijeli Vatrenima pravdu na velikim natjecanjima, a dosad su Englezi pet puta sudili Hrvatima. Dva puta je pravdu dijelio Graham Poll, prvi put protiv Italije 2002. (2:1) što je bio i jedini put da su Vatreni slavili kad su im sudili Englezi, a drugi put u ludom susretu s Australijom (2:2) s tri žuta kartona Šimuniću. Sudili su još Hrvatskoj Howard Webb na Euru 2012. protiv Italije (1:1), Mark Clattenburg na Euru 2016. protiv Češke (2:2) i na ovom Svjetskom prvenstvu Anthony Taylor protiv Belgije (0:0).

Oliver se s Hrvatskom dosad susretao četiri puta na utakmicama protiv Južne Koreje (4:0) u prijateljskom ogledu 2013. u Londonu, a zanimljivo i protiv Brazila u Londonu 2018. u prijateljskoj utakmici.

Od službenih utakmica sudio je Hrvatskoj protiv Portugala u Ligi nacija (2:3) na Poljudu te kvalifikacijski ogled za aktualni Mundijal na Cipru (3:0).



Tagovi

HrvatskaHNSMichael OliverSvjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.Brazil

Ostale Vijesti