Instagram
Instagram

Zadranin potpisao za španjolskog prvoligaša: "Promjena je velika, ali nije me strah! Ovo je moja prva i najveća ljubav"

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 05.07.23. | 20:00

Od 2010. godine je bio dio rukometnog kluba Zadar, a u sezoni 2021./2022., postao je treći strijelac hrvatske južne lige u kojoj je postigao 136 golova, a u minuloj sezoni bio je uvjerljivo najbolji strijelac momčadi i deseti strijelac lige sa 114 pogodaka..

Mladi Niko Martinović potpisao je za španjolskog prvoligaša. Iz hrvatskog drugoligaša Zadra, talentirani rukometaš će put jedne od najjačih liga na svijetu. Potpisao je na jednu sezonu uz opciju produljenja na još dvije godine, objavio je španjolski prvoligaš, a Niko je za naš porata otkrio svoja očekivanja.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Iz druge hrvatske lige potpisati za španjolskog prvoligaša svakako je ogroman korak naprijed. Smatram da sam još jako mlad i da je još puno toga ispred mene, ali i da je Anaitasuna pravi klub za nastaviti učiti i razvijati se kao igrač. Naravno da je ovo jedna velika promjena za mene, odlazak od obitelji, od prijatelja,od grada…Ali iskren da vam budem nije me strah, rukomet je stvarno moja prva i najveća ljubav i stvarno volim ovaj sport, tako da kada je rukomet u pitanju ništa mi nije teško. Iako je ovo veliki korak za mene i moju karijeru, smatram da imam puno toga za učiti i tek sada dati još više od sebe na utakmicama i na treninzima", rekao nam je Niko pa dodao:

"Što se tiče moji očekivanja, rekao sam sebi da ne želim unaprijed stavljati sebi neki teret, jedino što želim je dati sve od sebe i biti najbolja verzija sebe na svakom treningu i svakoj utakmici. Biti dobar suigrač svojoj novoj ekipi na terenu tako i van terena i naravno izvršiti sve zadatke sto trener, klub i suigrači očekuju od mene. Smatram da dok god dajem sve od sebe, uspijeh neće izostati!"

Otkrio je kako je došlo do potpisa.

"Tu su ogromnu ulogu odradili moji menadžeri Kenan Bašić i Vanja Božičković, odnosno Zeppelin agencija. Svidio sam se treneru u Španjolskoj, a oni su mi pomogli da ugovor bude dobar i na kraju naravno da potpišemo. Tako da stvarno eto njima se prvima moram zahvaliti sto su prepoznali moj radi i pomogli mi u svemu ovome", govori nam 19-godišnji bek koji ide u ligu u kojoj jedan od najboljih ugovora ima upravo Hrvat - Luka Cindrić, doduše, u rekordnoj Barceloni, a općenito, Španjolska dobro poznaje hrvatske igrače.

"Što se tiče Hrvata u ligi, još se nisam čuo ni sa kim. U mom novom klubu Anaitasuni nema naših igrača ali nije to nešto što me brine."

U Španjolsku će potkraj mjeseca, na pripreme.

"Dogovor je s trenerom, s obzirom da nam pripreme krecu 31. srpnja, da dođem par dana ranije malo da se upoznam sa gradom, sa suigračima i s cijelom organizacijom, tako da letim 26. srpnja za Španjolsku."

Kakve su ambicije kluba i planovi s vašim dolaskom?

"Pričali smo nešto kratko, ali što se tiče detalja trener je to sve ostavio za početak priprema. Koliko znam igrat ću srednjeg vanjskog, ali opet bude li i neka druga pozicija u pitanju kao recimo lijevi vanjski, ne brine me to. Prilagodit ću se."

Unatoč odličnim brojkama u domaćoj ligi, hrvatski ga prvoligaši nisu kontaktirali.

"Da vam budem iskren ovo mi je bila prva i jedina ponuda ove sezone, tako da nisam nešto puno razmišljao oko cijele ove situacije. Nije bilo nikakvih drugih ponuda."

Martinović, talentirani Zadranin, visok 1,84 metra i težak 74 kilograma, mladi je talent koji može igrati na više vanjskih pozicija, primarno na lijevom i srednjem. Od 2010. godine je bio dio rukometnog kluba Zadar, a u sezoni 2021./2022., postao je treći strijelac hrvatske južne lige u kojoj je postigao 136 golova, a u minuloj sezoni bio je uvjerljivo najbolji strijelac momčadi i deseti strijelac lige sa 114 pogodaka. (eg)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Liga ASOBALrukometni transferi

Ostale Vijesti