anaitasuna.com
anaitasuna.com

Zadranin nakon 2. hrvatske lige odlazi u jednu od najboljih liga na svijetu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 05.07.23. | 18:19

Hrvatski golgeter potpisao je odlazak u Španjolsku

Španjolska Helvetia Anaitasuna potpisala je 19-godišnjeg Hrvata Niku Martinovića, koji je s klubom iz Navare potpisao ugovor na jednu sezonu, uz opciju produljenja na još dvije godine, objavio je španjolski prvoligaš.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Martinović, talentirani Zadranin, visok 1,84 metra i težak 74 kilograma, mladi je talent koji može igrati na više vanjskih pozicija, primarno na lijevom i srednjem. Od 2010. godine je bio dio rukometnog kluba Zadar, a u sezoni 2021./2022., postao je treći strijelac hrvatske južne lige u kojoj je postigao 136 golova, a u minuloj sezoni bio je uvjerljivo najbolji strijelac momčadi i deseti strijelac lige sa 114 pogodaka..

Uz Martinovića, koji može igrati na poziciji srednjeg i lijevog beka, i Robertsa Rancans, 21-godišnjeg lijevog beka iz Latvije, Španjolci su pojačali svoju vanjsku liniju na pozicijama na kojima im je bilo nužno unaprijediti ju.

"Uvjereni smo da dolaze s velikom željom da dokažu svoju vrijednost i da će nam puno doprinijeti u ofenzivi", kaže sportski direktor Anaitasune, Carlos García.

Za trenera momčadi iz Pamplone, Quiquea Domíngueza, to je "oklada na vrlo mladog igrača koji se upravo natjecao u ligi puno niže razine od Asobala, trebat ćemo vidjeti kako će odgovoriti na skok u kvaliteti i zahtjev na koji će ga naša liga prisiliti”.

Domínguez smatra da Martinović ima kvalitetu da igra dobro i da se "njegove sposobnosti, uz svježinu i odvažnost, mogu jako dobro uklopiti u naš model igre. Kad se logični proces prilagodbe prevlada,vjerujemo da može biti važan dio naše momčadi i puno nam pomoći u teškoj sezoni koja je pred nama."

Martinovik sa svoje strane kaže da je jako sretan i uzbuđen što je potpisao za Helvetiju Anaitasunu.

"Mislim da je to savršen klub za mene i da nastavim napredovati kao rukometaš. Asobal jedna od najboljih na svijetu, sa sjajnim igračima. Jako sam zahvalan što imam priliku igrati u ovakvoj ligi", kaže.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Tagovi

rukometni transferiLiga ASOBAL

Ostale Vijesti