HRS
HRS

VIDEO Stigli Načinović i Kušan, Duvnjaka još nema, Šoštarić poručio: "Sav je fokus na karti za Pariz"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 11.03.24. | 19:27

Sutra bi izbornik trebao objaviti s kojim snagama ide u Njemačku

Pred hrvatskom rukometnom reprezentacijom su olimpijske kvalifikacije u Hannoveru, a za njih se naši rukometaši s novim izbornikom pripremaju u Kutiji šibica. Nakon tri uspješna nastupa na kvalifikacijama za Olimpijske igre 2008., 2012. i 2016., Hrvatska je 2021. godine ostala bez Igara jer premda je ostvarila dvije pobjede, ispala je zbog slabije gol razlike tri reprezentacije koje su imale isti učinak. U Tokio su otišli Francuska i Portugal. Sada će naši rukometaši učiniti sve pod novim izbornikom da se scenarij ne ponovi.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Daguru Sigurdssonu polako pristižu svi pozvani igrači. Nakon Ivana Martinovića, reprezentaciji su se priključili: Tin Lučin, Lovro Mihić, Nikola Grahovac, Filip Vistorop, Filip Ivić, Luka Cindrić i naknadno pozvani Ivano Pavlović koji je bio na široj listi od 35 igrača. Tijekom dana stigli su Veron Načinović i Tomislav Kušan koji su imali međusobni susret u francuskoj ligi,a još se samo čeka kapetan Domagoj Duvnjak koji će se možda priključiti tijekom dana, a možda doći izravno u Hannover zbog privatnih razloga.

"Moramo se pripremiti za sve utakmice, svi smo spremni i najvažnije je da smo svi zdravi," kazao je Martinović.

"Sretan sam što sam ponovo s reprezentacijom, dao sam sve od sebe kako bi se što prije vratio. Nadam se da ćemo kvalifikacijski turnir završiti s tri pobjede," dodao je igrač njemačkog MT Melsungena.

"Nama je svima drago da su svi na raspolaganju, to pokazuje kolika je želja. Možda ima nešto malo ozljeda, ali to se zaboravlja sljedećih pet dana. Svi imamo isti cilj, idemo prema tome. Kao što je izbornik rekao - disciplina i samo fokus na tu kartu za Pariz", rekao je Mario Šoštarić i dodao:

"Izbornik nam je pokazao koje smo greške radili, ubacio je svoj stil, bržu igru, brže odgovornije, imamo još par dana rada i mislim da će to sve super izgledati"

Sutra bi izbornik trebao objaviti s kojim snagama ide u Njemačku.

Kao što je poznato, Hrvatsku u Hannoveru čekaju stari znanci s Eura, Austrija i Njemačka te Alžir. Prvi susret naša reprezentacija igra protiv Austrije, 14. ožujka u 20.15. Ta reprezentacija dolazi kompletna i bila je najugodnije iznenađenje Europskog prvenstva. Susret je završio 28-28. Dva dana kasnije, 16. ožujka u 14.30 čeka nas Njemačka koja dolazi u istom sastavu koji su imali na europskoj smotri. Njima je Dominik Kuzmanović obranio 22 lopte u našoj pobjedi na kontinentalnoj smotri. Posljednji susret igramo 17. ožujka u 16.45 kada je na rasporedu Alžir, koji je bio finalist nedavnog prvenstva Afrike Dvije najbolje reprezentacije iz svake od tri skupine izborit će pravo nastupa na Olimpijskim igrama u Parizu. (eg)



Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaKvalifikacije za Olimpijske igreDagur Sigurdsson

Ostale Vijesti