Hrvatski rukometni savez
Hrvatski rukometni savez

Sigurdssonov konačni popis: "Još je sve gore-dolje, ovo će biti dugo putovanje"

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 12.03.24. | 18:26

Tko će od njih naći svoje mjesto u zapisniku prve utakmice protiv Austrije, izbornik Dagur Sigurdsson će odlučiti nakon posljednjeg treninga u ZAG Areni u srijedu navečer

Nakon pet zajedničkih trenninga u kojima hrvatska reprezentacija ni jedanput nije bila kompletna, a tako će i ostati sve do dolaska u Njemačku jer će se kapetan Domagoj Duvnjak tamo priključiti, novi izbornik reprezentacije Dagur Sigurdsson objavio je popis igrača za olimpijske kvalifikacije u Hannoveru.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Izbornik na put vodi 21 igrača. Od onih koji su posljednjih dana bili s reprezentacijom i trenirali, na listu pričuva odnosno u klubove, vraćeni su Ivano Pavlović i Tomislav Kušan. U posljednji trenutak s liste putnika otpao je vratar Filip Ivić zbog ozljede oka pa je s liste pričuva pozvan Kristian Pilipović. Iz popisa je lako uočiti da izbornik u Hannover vodi tri vratra, tri kružna napadača, četiri krila i 11 igrača za vanjske pozicije. Tko će od njih naći svoje mjesto u zapisniku prve utakmice protiv Austrije, izbornik Dagur Sigurdsson će odlučiti nakon posljednjeg treninga u ZAG Areni u srijedu navečer, javio je HRS.

"Još uvijek je sve gore-dolje, neki igrači su došli tek u ponedjeljak, moramo im dati odmor. Čekaju nas tri utakmice u četiri dana, svi igrači nam trebaju svježi, a neki su igrali za vikend i putovali ovdje", rekao je izbornik Sigurdsson pa dodao:

"U momčadi vlada dobra atmosfera i prijateljstvo, To je vrlo pozitivno, svi žele igrati. Imamo priliku ići na Olimpijske igre, čeka nas i Svjetsko prvenstvo, svi su nam igrači potrebni, ovo će biti dugo putovanje. Nadam se da će svi biti spremni, ne znam tko će igrati pet, a tko 180 minuta, ali moramo biti zajedno."

"Idemo s 21 igračem zbog ozljeda, moramo imati pričuvu. Nadam se da će sve biti dobro, imamo još jedan trening i onda idemo u Hannover. Moram suditi reprezentativce po jako kratkom vremenu, naravno, gledao sam i Euro, nemam ništa protiv igrača, ali birat ću ih prema mome sudu za ovaj turnir. To neće imati utjecaj za buduće turnire", zaključio je izbornik.

Hrvatska je do sada četiri puta sudjelovala na olimpijskim kvalifikacijama. Triput je prošla, a na posljenjem nastupu u Montpellieru 2021. godine na žalost nije uspjela, jer je imala slabiju gol-razliku od Portugala i Francuske. Dio igrača s ovog popisa bio je u Francuskoj prije tri godine i zna da svaki pogodak ima svoju težinu i može biti odlučujući. Zato će u svakom od tri susreta u Hannoveru morati odigrati maksimalno ozbiljno i odgovorno, jer ulog je izuzetno veliki.

Podsjećamo još jedanput da put do Pariza vodi preko Austrije, Njemačke i Alžira. Prvi su na redu Austrijanci, 14. ožujka u 20.15 sati. Nakon toga slijedi dan predaha pa 16. ožujka u 14.30 sati susret protiv domaćina Njemačke. Posljednji nastup Hrvatska ima 17. ožujka u 16.45 sati s Alžirom. Dvije najbolje reprezentacije stječu pravo nastupa na olimpijskim Igrama u Parizu.

Evo popisa hrvatske muške seniorske reprezentacije:

  1. DOMINIK KUZMANOVIĆ, RK NEXE
  2. MATEJ MANDIĆ, RK ZAGREB
  3. KRISTIAN PILIPOVIĆ, KADETTEN SCHAFFHAUSEN
  4. MARIN JELINIĆ, OTP BANK PICK SZEGED
  5. LOVRO MIHIĆ, SPR WISLA PLOCK
  6. FILIP GLAVAŠ, RK ZAGREB
  7. MARIO ŠOŠTARIĆ, OTP BANK PICK SZEGED
  8. DOMAGOJ DUVNJAK, THW KIEL
  9. IGOR KARAČIĆ, INDUSTRIA KILECE
  10. LUKA CINDRIĆ, CS DINAMO BUKURESTI
  11. FILIP VISTOROP, HBW BALLINGEN-WEILSTETTEN
  12. ZVONIMIR SRNA, RK ZAGREB
  13. TIN LUČIN, SPR WISLA PLOCK
  14. JAKOV GOJUN, RK ZAGREB
  15. MARKO MAMIĆ, SC DHFK LEIPZIG
  16. IVAN MARTINOVIĆ, MT MELSUNGEN
  17. MATEO MARAŠ, TATABANYA KKFT
  18. LUKA LOVRE KLARICA, RK ZAGREB
  19. MARIN ŠIPIĆ, HC KRIENS- LUZERN
  20. VERON NAČINOVIĆ, MONTPELLIER HB
  21. NIKOLA GRAHOVAC, HBW BALLINGEN-WEILSTETTEN

Stručni stožer:

  1. DAGUR SIGURDSSON, IZBORNIK
  2. DENIS ŠPOLJARIĆ, TRENER
  3. VALTER MATOŠEVIĆ, TRENER VRATARA
  4. ŽELJKO KERCEL, FIZIOTERAPEUT
  5. JOSIP REŽIĆ, FIZIOTERAPEUT
  6. DOMAGOJ GAJSKI, DOKTOR
  7. ANTE ROTIM, DOKTOR
  8. IVICA UDOVIČIĆ, DIR. NACIONALNIH SELEKCIJA
  9. IVICA MARAŠ, GLASNOGOVORNIK I TEAM MANAGER
  10. ZDRAVKO MIRILOVIĆ, TEHNIKO
  11. ZORAN ČULK, VIDEO ANALIZA

Tagovi

Dagur Sigurdssonhrvatska rukometna reprezentacijaKvalifikacije za Olimpijske igre

Ostale Vijesti