Sime Zelic
Sime Zelic

Rukometni spektakl u Zadru: Zagreb se želi osvetiti za prošlu godinu, Veszprem traži treći uzastopni naslov

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 04.09.22. | 08:00

"Svi smo ovdje da pobijedimo obje i svakako ćemo dati sve od sebe da ostvarimo taj cilj", najavio je Dibirov

Aktualni prvak Telekom Veszprem je u drugom polufinalu SEHA - Gazprom League Final 4 turnira u Zadru slavio protiv makedonskog Eurofarm Pelistera 41:27. To znači da će Nexe danas odmjeriti snage s Eurofarm Pelisterom u utakmici za broncu, a potom će se u velikom finalu susresi Telekom Veszprem i PPD Zagreb i tako reprizirati prošlogodišnje finale.

Momir Ilić, trener Telekom Vesprema, nije krio oduševljenje nakon prolaska u finale, osobito jer je njegova momčad srušila i rekord lige koji je držao upravo - Zagreb. Zabili su 41 gol u jednoj utakmici što do sada nije niti jednom klubu pošlo za rukom.


(4.70) PPD Zagreb (10.0) Veszprem (1.25)

(1.55) Nexe (9.00) Pelister (2.75)


"Očito sam zadovoljan našom napadačkom igrom. Tako smo dobro vodili igru zabijajući puno lakih golova. Jako volim ovu vrstu rukometa, da budem iskren. Imali smo jedan dan da se pripremimo za utakmicu protiv PPD Zagreba. Sigurno će opet biti super, respektiramo Zagreb i svjesni smo da ćemo u nedjelju morati biti na vrhuncu", rekao je srpski stručnjak.

Trener Zagreba, Ivica Obrvan, konstatirao je:

"Ovom pobjedom ostvarili smo naš primarni cilj. Mogu reći da sam zadovoljan našom igrom, ponajviše obrambenim dijelom. Očekivali smo tešku utakmicu, osjećam da smo danas ovdje pokazali veliku energiju i timski duh. Očito smo imali manjih uspona i padova i u prvom i u drugom poluvremenu, ali mislim da smo na kraju došli do zaslužene pobjede."

Timur Dibirov je na to dodao:

"Obrana je jako dobro funkcionirala, a s druge strane – još je početak sezone što znači da imamo dovoljno vremena za sve ostalo. Sretni smo što smo u finalu. Uvjeravam vas - nijedna od četiri momčadi nije došla ovdje kako bi pobijedila samo u finalnoj utakmici. Svi smo ovdje da pobijedimo obje i svakako ćemo dati sve od sebe da ostvarimo taj cilj."


(4.70) PPD Zagreb (10.0) Veszprem (1.25)

(1.55) Nexe (9.00) Pelister (2.75)


Zagreb će se sigurno htjeti osvetiti za prošlogodišnji finale, ali i za sve dosadašnje susrete s Veszpremom u kojima mađarski sastav ima daleko bolji 'score'. A s druge strane teško da je mogla biti jača momčad. Momir Ilić fenomenalno vodi Veszprem, finale Lige prvaka im je izmaknulo za dlaku, baš kao i mađarsko prvenstvo. Sve je bilo gorko u prošloj sezoni za Štrleka i društvo, a bili su na korak do bajke. U Zadru imaju priliku ublažiti taj gorak okus, a momci Ivice Obrvana morat će, ali doista, morat će biti na svom apsolutnom maksimumu kako bi se suprostavili ovako jakoj mašini europskog rukometa. Treća uzastopna titula za Mađare ili drugi naslov nakon 2013. za Hrvate? Saznat ćemo nakon okršaja koji je na rasporedu od 19 sati.


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

PPD ZagrebVeszpremSEHA liga

Ostale Vijesti