Sime Zelic
Sime Zelic

Repriza prošlogodišnjeg finala: Mađari srušili rekord SEHA lige i čekaju Zagreb za naslov

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 03.09.22. | 11:05

Veszprem će tako braniti titulu osvajača, a u finalu će im se kao i prošle godine također u Zadru suprostaviti hrvatski prvak.

Rukometaši Zagreba saznali su tko će im biti protivnik za naslov osvajača SEHA lige. Nakon što su Plinari svladali našičke Gromove, Veszprem je bez problema svladao makedonski Eurofarm Pelister 41:27 (24:.16).

Makedonski sastav nije imao puno prilika, uspio je tek početkom susreta kratko biti u vodstvu 3:2, a kada su se Mađari zagrijali, krenuli su bez ustručavanja iskazivati svoju moć. Pelister je pokušao iznenaditi Veszprem u prvim minutama sa 7-na-6 u napadu, ali nakon što je makedonska momčad dobila dva isključenja, branitelj naslova je uzvratio, kažnjavajući svaku grešku Pelister Eurofarma udarcima iz kontranapada ili golovima na prazna vrata. Sa svojim sjajnim krilima Mikitom Vailupauom i Manuelom Štrlekom, Veszprem je samo povećavao svoju prednost s 12:8 na 16:10 i rezultat poluvremena 24:16. Nastavilo se u istom tonu u drugom dijelu susreta.

U 34. minuti Vailupau je pogodio za odlazak Veszprema na deset razlike pri rezultatu 27:17, a prednost je samo rasla.

Konačno, Veszprem je srušio vlastiti rekord najvećom pobjedom na SEHA Final 4 turnirima pobjedom 41:27. Prethodno je najveća prednost bila 11 golova u finalu 2015. protiv Meshkov Bresta (32:21). A niti jedna momčad dotad nije zabila više od 40 golova u jednoj utakmici. Stari rekord je bio Zagrebovih 39 golova u prošlogodišnjem polufinalu protiv Bresta (39:38), ali za ovoliki broj golova trebali su čak i penali.

Veszprem će tako braniti titulu osvajača, a u finalu će im se kao i prošle godine također u Zadru suprostaviti hrvatski prvak. Utakmica počinje u 19 sati.

(eg)


Tagovi

VeszpremSEHA liga

Ostale Vijesti